Több száz fiatal verseng az álom-osztálykirándulásért!

Az Éjszaka a múzeumban című fotópályázatára olyan osztályképekkel nevezhetnek a középiskolások, amelyek a Mozaik Múzeumtúra programban részt vevő 300 múzeum egyikénél készültek. Amelyik csapat a www.mozaikmuzeumtura.hu/osztalykep honlapra feltöltött fotójára a Facebookon a legtöbb szavazatot gyűjti össze, Hajós András kíséretében egy Ikarus 630 Cabrio buszon járhatja be Budapest múzeumait a Múzeumok Éjszakáján, június 21-én.

Bővebben...

Hajós András is csatlakozott a Mozaik Múzeumtúrához

Ismert személyekkel készített interjúsorozatunkban most Hajós Andrást kérdeztük a társadalmi felelősségvállalás és a példamutatás jelentőségéről, a kultúra szerepéről. A népszerű énekes, dalszerző, televíziós személyiség a Kézenfogva Alapítvány tandembiciklis rekordkísérletére az Ének Iskolája tehetségkutatóból megismert tanítványaival érkezett – két kör között pedig velünk beszélgetett.

Bővebben...

Nyáron is folytatódik a Mozaik Múzeumtúra!

Meghosszabbították a matricagyűjtő játék határidejét

A nagy érdeklődésre való tekintettel három hónappal tovább tart a Mozaik Múzeumtúra, így május 31-e helyett SZEPTEMBER 1-jéig van lehetőség gyűjteni és beküldeni a matricák hátlapjain található kódokat. Magyarország eddigi legnagyobb múzeumnépszerűsítő kampányához tízezrek csatlakoztak, és a szervezők remélik, hogy a családi nyaralások, nyári táborok, csoportos kirándulások időszakában még többen keresik fel a hazai kulturális intézményeket a játék keretében.

Bővebben...

Éjszaka a múzeumban a Múzeumok éjszakáján

Álom-osztálykirándulást érhet a múzeumi fotó

Felejthetetlen osztálykirándulást nyerhetnek a Mozaik Múzeumtúra fotópályázatán induló középiskolai osztályok. Az Éjszaka a múzeumban című kiírására 2014. május 12-től június 10-ig jelentkezhetnek a 9-13. évfolyamos diákok egy múzeum előtt, vagy annak belterében készült osztályképpel. A nyeremény egy igazi álom-osztálykirándulás a június 21-én megrendezésre kerülő Múzeumok éjszakáján, ahova Hajós Andrással és egy Ikarus 630 Cabrióval érkezhet a győztes osztály.

Bővebben...

Ismerd meg a kedvezményes múzeumi belépési lehetőségeket!

Tudtad, hogy a Mozaik Múzeumtúrában részt vevő intézmények a 26 év alatti fiatalok, csoportok és pedagógusok számára is nyújthatnak kedvezményes belépési lehetőséget? És azt, hogy bizonyos napokon egyes kiállítóhelyekre és múzeumokba mindenkinek ingyenes a belépés? Mielőtt felkerekedsz és elindulsz múzeumtúrázni érdemes tájékozódnod az elérhető, kedvezményes lehetőségekről. Összegyűjtöttünk néhányat, hogy élvezetes, ugyanakkor költséghatékony is legyen a túra.  

Bővebben...

Májustól még több múzeum csatlakozik a Mozaik Múzeumtúrához!

A tavasz utolsó hónapjában több, a Mozaik Múzeumtúrában részt vevő kiállítóhely is megnyitja 2014-es szezonját. A lelkes túrázók négy régióban is találhatnak olyan múzeumokat, ahová május elejétől várják a látogatókat.

Nyugat-Dunántúlon megnyitotta kapuit a szombathelyi Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum, a Soproni Evangélikus Egyházközség Múzeuma és a Soproni Római Katolikus Egyházművészeti Gyűjtemény. Közép-Dunántúlon már megtekinthető a dunántúli Intercisa Múzeum – Római Kőtár és Romkert, valamint a Magyar Nemzeti Múzeum Vértesszőlősi Kiállítóhelye. A dél-dunántúli régióból bekapcsolódott a matricagyűjtő játékba a balatonszárszói József Attila Emlékház. Közép-Magyarországról pedig a váci Székesegyházi Kincstár és Egyházmegyei Gyűjtemény várja a múzeumtúrázókat.

Bővebben...

Matricacserélő fórum a Mozaik Múzeumtúra honlapján

Aktív matrica-cserebere folyik a Mozaik Múzeumtúra honlapján! A múzeumok külsejét ábrázoló matricákat lelkes múzeumtúrázók cserélgetik, hiszen a játék egyik fontos elemeként az 5 darabos csomagokban rejtőző matricákat is be kell ragasztani a Mozaik Múzeumtúra gyűjtőfüzetbe. Így van, akinek a Mai Manó Ház háromszor is megvan, míg a Rendőrmúzeum egyszer sem, pedig már csak ez az egy matrica hiányzik ahhoz, hogy a játékos igényelhesse a garantált National Geographic előfizetést és a Mozaik Múzeumtúra ajándékcsomagot.

Bővebben...

Öt hetes múzeumtúra a Kalandjáratban

Véget ért a Kalandjárat című utazási magazin öthetes Mozaik Múzeumtúrája. Kandász Andrea és Az Ének Iskolája fiatal tehetségei együtt járták be hazánk különleges kiállítóhelyeit, hogy aztán a TV2 műsorában megmutassák, mekkora élmény lehet kicsiknek és nagyoknak is egy múzeumlátogatás. Lovaskocsiztak és bepillantottak egy boszorkánykonyha rejtelmeibe, kipróbálták a török időkben használt kardokat és láncingeket, zenéltek a világ legkülönlegesebb hangszereivel, felelevenítették a magyarság nagy történelmi pillanatait és egy mamutcsontvázat is megnéztek.

Bővebben...

 

Töltsd le a Mozaik Múzeumtúra mobil alkalmazást!