Már több mint 130 helyszínen kapható Mozaik Múzeumtúra gyűjtőfüzet és matricacsomag

Az Alexandra könyvesboltok mellett már közel 60 múzeumban hozzájuthatsz a Mozaik Múzeumtúra matricagyűjtő füzetekhez és matricacsomagokhoz, így az országban már több mint 130 értékesítési ponton csatlakozhatsz a nagyszabású múzeumnépszerűsítő programhoz. A honlap jobb oldalán található kereső segítségével megkeresheted a közeli forgalmazó pontokat. Az Alexandra üzletekben és az értékesítést vállaló múzeumokban 379 forintért vásárolhatod meg a régiónként mutálódó gyűjtőfüzetet és 59 forintért a matricacsomagokat. Szerezd be a gyűjtőfüzetet, és gyűjtsd össze a matricákat, hogy megkapd a garantált ezer National Geographic előfizetés egyikét! Ne feledd, a gyűjtőfüzet utolsó – Az én múzeumtúrám – oldalaira illeszkedő belső matricákat továbbra is csak játékban részt vevő múzeumok pénztáránál tudod beszerezni, azt követően, hogy felmutattad a gyűjtőfüzetedet és jegyet váltottál a múzeumba. Itt érheted el azt a naprakész adatbázist, ahol nyitva tartási időben biztosan begyűjtheted a belső matricákat. Kapcsolódj be Te is a Mozaik Múzeumtúrába, és fedezd fel Magyarország sokszínű kulturális kínálatát egy élményekben gazdag játék keretében.

Bővebben...

Töltsd le a Mozaik Múzeumtúra mobil applikációt és jelentkezz be a múzeumból!

Az Android, az Apple és a Windows Phone-ok alkalmazásboltjába is felkerült a Mozaik Múzeumtúra mobil applikáció. Töltsd le az alkalmazást, jelentkezz be a játékban részt vevő múzeumokból! Az applikáció használatával és a múzeumok felkeresésével virtuális gyűjtőalbumod egyre színesebbé válik: bejelentkezéseidet exkluzív ajándék háttérképekkel is jutalmazzuk. Ne felejtsd el összekapcsolni a Mozaik Múzeumtúra applikációt a Facebook fiókoddal, hogy ismerőseid is azonnal láthassák, mely múzeumokat látogattad meg! Az alkalmazás letölthető honlapunkról, valamint az intézményekben kihelyezett megállító táblákon található QR-kód segítségével, továbbá ingyenesen elérhető az összes alkalmazásboltban (Google Play, App Store, Windows Store).

Bővebben...

Már a boltokban a 300 múzeum és kiállítóhely Magyarországon című kötet

Kikerült az Alexandra Könyvesboltokba a 300 múzeum és kiállítóhely Magyarországon című kulturális útikalauz, amely a Mozaik Múzeumtúra játékban részt vevő intézményeket mutatja be. Az impozáns kiadvány a látványos fotók mellett, informatív ismertetőket is tartalmaz a hazai múzeumokról, kiállítóhelyekről és remek segítséget nyújthat azoknak, akik szeretnék feltérképezni Magyarország sokszínű kulturális kínálatát. Vélhetően a rutinos múzeumlátogatók is haszonnal forgatják majd a hiánypótló kötetet, ugyanis ilyen jellegű kiadvány évtizedek óta nem jelent meg. A 300 múzeum és kiállítóhely Magyarországon című könyv megvásárolható bármelyik Alexandra Könyvesboltban, valamint megrendelhető online.

Bővebben...

Matricagyűjtő pontok

A Mozaik Múzeumtúra hivatalos honlapja új funkcióval bővült! A jobb oldali sávban a „Matricagyűjtő pontok” feliratú ikonra kattintva elérhető azoknak a Mozaik Múzeumtúra matricagyűjtő játékban részt vevő múzeumoknak és kiállítóhelyeknek a listája, ahol a belső matricák – a gyűjtőfüzet felmutatását és a belépőjegy megvásárlását követően – elérhetőek.

Bővebben...

Belső matricák – fontos információ!

A múzeumok és kiállítóhelyek korlátozott hétvégi és hétfői nyitva tartására való tekintettel a Mozaik Múzeumtúra első teljes napja 2013. február 3-án, kedden lesz. A játékban részt vevő intézmények jelentős részében ettől a naptól lesznek elérhetőek a Mozaik Múzeumtúra gyűjtőfüzetbe illeszkedő, úgynevezett belső matricák.
Az intézmények belső terét ábrázoló, limitált kiadású matricákat a gyűjtőfüzet felmutatását és a belépő megvásárlását követően igényelhetik a játék résztvevői. Azoknak a múzeumoknak és kiállítóhelyeknek a listája, ahol a belső matrica elérhető, folyamatosan bővül.

Bővebben...

Már boltokban a Mozaik Múzeumtúra gyűjtőfüzet és matricacsomag

Az Alexandra Könyváruház és az Örökség Kultúrpolitikai Intézet között létrejött megállapodás eredményeként január 27-én a Mozaik Múzeumtúra indulását bejelentő sajtótájékoztatón Matyi Dezső, az Alexandra Könyváruház ügyvezető igazgatója közölte: február 1-jétől az Alexandra-hálózat összes boltjában meg lehet vásárolni a Mozaik Múzeumtúra gyűjtőfüzeteket és az azokba illeszkedő matricákat tartalmazó matricacsomagokat.

Bővebben...

Rátonyi Krisztina a Mozaik Múzeumtúra arca

Rátonyi Krisztina, a köztévé műsorvezetője elfogadta az Örökség Kultúrpolitikai Intézet felkérését és elvállalta, hogy a februárban induló, nagyszabású múzeumnépszerűsítő program arca és szóvivője lesz. A 2014. február 1. és május 31. között tartó Mozaik Múzeumtúra szóvivői feladatait ellátó Rátonyi Krisztinát az MTVA „Legokosabb osztály” című vetélkedő, valamint „A dal” című produkció műsorvezetőjeként ismerhette meg a nyilvánosság.

Bővebben...

Elindul a Mozaik Múzeumtúra!

„Február 1-jén indul a Mozaik Múzeumtúra, Magyarország eddigi legnagyobb, 300 hazai múzeum és kiállítóhely részvételével megvalósuló múzeumnépszerűsítő kampánya” – jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hétfőn, a Párisi Nagyáruház Lotz Termében rendezett sajtótájékoztatón. A program többek között tematikus matricagyűjtő játékkal és mobil applikációval próbálja múzeumba csábítani a fiatalokat, de a szervezők remélik, hogy a felnőtt lakosságot is sikerül megszólítani a 2014. február 1. és május 31. között zajló marketing- és médiakampánnyal.

Bővebben...