A kulisszák mögött: Kalandjárat forgatás Mohácson

A Mozaik Múzeumtúra keretében Kandász Andrea a Kalandjárat című utazási magazinnal öt héten át járta Magyarország különlegesebbnél különlegesebb múzeumait. Túrájához minden állomáson újabb társ csatlakozott hozzá Az Ének Iskolájának tehetségei közül, így a Mohácsi Történelmi Emlékhelyre Hamar Barni kísérte el.

Bővebben...

A Soharóza Kórus is csatlakozott a Mozaik Múzeumtúrához!

Egy különleges előadással csatlakozott a Mozaik Múzemtúrához a Soharóza kórus. A Halas Dóra vezette csapat a kultúra egy érdekes szegletét képviseli, amelyben a zene és a színház keveredik egészen egyedi módon. Előadásaikon az emberi hang, a nyelv, ősi zenék, komponált zeneművek felhasználásával kísérleteznek és improvizálnak, új formákat és hangokat keresve.

A művészek igyekeznek fellépéseikhez szokatlannak tűnő helyszíneket választani, így a Mozaik múzeumnépszerűsítő kampány kapcsán adta magát az ötlet, hogy a Műcsarnok egyedülálló épületében készüljön el kisfilmjük. Ha szeretnéd látni a különleges előadást, itt megnézheted és meg is hallgathatod a Soharóza kórusát!

Bővebben...

Áprilisban újabb múzeumok várják a Mozaik Múzeumtúrázókat!

A tavasz és a jó idő beköszöntével számos múzeum nyitja meg újra kapuját a látogatók előtt. A Mozaik Múzeumtúra részt vevő intézményeibe megérkeztek a limitált kiadású ingyenes matricák, és több múzeum vállalja a gyűjtőfüzetek és matricacsomagok árusítását is.

Bővebben...

A Felelős Szülők Iskolája látogatása a Mesemúzeumban

A Felelős Szülők Iskolája a Mesemúzeum és Meseműhelyben tett látogatásával kapcsolódott be a Mozaik Múzeumtúrába. A gyermekcsapat az Évkerék Társulat játékos foglalkozásán a megelevenedett mesék világában önfeledten szórakozott, a gyerekek lelkesen és érdeklődve hallgatták Zöld Péter meséjét.
A drámapedagógia segítségével a kicsik könnyen hozzászoknak a múzeumok légköréhez, így a Mesemúzeum programjai nem csak arra a néhány órára hatnak a gyerekekre, amíg ott vannak, hanem később is befolyással lesznek a múzeumlátogatáshoz való hozzáállásukra. „A Mozaik Múzeumtúrában részt vevő számos kiállítóhely lehet kisgyermekes családok úti célja, és ha már kiskorban élvezetessé tesszük a múzeumlátogatás élményét, akkor később is természetes és kedvelt elfoglaltság lesz a gyermek számára egy ilyen kulturális program. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy a Felelős Szülők Iskolája is a kezdeményezés mellé álljon” – mondta Tibenszky Moni Lisa, a szervezet megalapítója.
Nézd meg Te is a Felelős Szülők Iskolája múzeumlátogatásáról készült kisfilmet, és ha teheted, látogass el a Mesemúzeumba!

Bővebben...

Húsvétkor is várnak a múzeumtúrában részt vevő múzeumok

Húsvétkor újabb kiváló alkalom nyílik egy országjáró múzeumtúrához! Akinek nem teltek még meg a Mozaik Múzeumtúra matricagyűjtő füzetének utolsó oldalai, az ünnep hétvégéjén több múzeumban is izgalmas húsvéti programokon vehet részt, és füzetét felmutatva kérheti a limitált matricákat. Látogatható többek között a Magyar Mezőgazdasági Múzeum, a Míves Tojás Gűjtemény, a Népi Iparművészeti Gyűjtemény, és a Sóstói Falumúzeum is.

Bővebben...

Hírességek múzeumtúrája – Kandász Andrea

Ismert személyekkel készített interjúsorozatunk következő riportalanya Kandász Andrea, műsorvezető, szerkesztő-riporter. Andit arra kértük, állítsa össze saját múzeumtúráját. Nem meglepő módon azokat az intézményeket választotta, ahol a Kalandjárat című műsor forgatásain az elmúlt hetekben megfordult és ahova a TV2 tehetségkutató műsorának, Az Ének Iskolájának ifjú „diákjai” is elkísérték.

A közkedvelt műsor vezetőjét egy forgatási helyszínen, a Mohácsi Történelmi Emlékhelyen kérdeztük arról, mely múzeumokban, milyen élményekkel lett gazdagabb, miért ajánlja azokat a Mozaik Múzeumtúra résztvevőinek.

Bővebben...

Hamarosan megérkeznek az első ajándékcsomagok!

Megkezdődött a garantált nyereményeket rejtő ajándékcsomagok postázása. A Mozaik Múzeumtúrát elsőként teljesítő matricagyűjtők hűtőmágnest, kirakót, memóriajátékot, kitűzőt és mobiltelefontokot kapnak.  Az ajándékcsomagon felül a Mozaik Múzeumtúra matricagyűjtő füzetét hiánytalanul megtöltő első ezer játékos egy féléves National Geographic előfizetést is a magáénak tudhat. A túrát teljesítő játékosok folyamatosan jelentkeznek, azonban még mindig érdemes bekapcsolódni a matricagyűjtésbe, hiszen a garantált nyeremények jelentős része még mindig gazdára vár.

Bővebben...

Hírességek múzeumtúrája – Kovács András Péter

Ismert személyekkel készített interjúsorozatunkban ezúttal a népszerű humorista és író Kovács András Péterrel beszélgettünk. A stand-up comedy műfajában ismertté vált „KAP” visszajáró látogatója a fővárosi Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumnak, velünk is itt találkozott.

Túrája nagyon különböző múzeumokból áll, hiszen több szakmája és széles érdeklődési köre mellett a humorista már főként családapaként válogat a kiállítások közül. Mindig fontos szempont számára, hogy az egész család élvezze a múzeumlátogatást. Ha többet szeretnél tudni „KAP” múzeumtúrájáról, itt megnézheted, mely intézményeket választotta! Te követnéd az ő útvonalát?

Bővebben...

 

Töltsd le a Mozaik Múzeumtúra mobil alkalmazást!