Eseménynaptár

Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Mai nap megtekintése
Search
Keresés
2017. Augusztus
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9

A Tájak-Korok Múzeumok Egyesülettel közösen kulturális sétát szervezünk 2017. augusztus 19-én, szombaton Gyenesdiáson a Mozaik Múzeumtúra és a TKME pecsételős játék kedvelői számára.


Útvonal: Természet Háza Látogatóközpont – Kerámiaház - Szent Ilona kápolna – Csordásház (más néven Pásztorház) - fagylaltozás a Fahrrad Tankstelle, magyar nevén Bringatanya komfortos fagylaltozóban (Övék a 2017. év Balaton Fagylaltja, a 'Festeticsek mandulás csókja' - kihívást keresőknek Öko-kalandpark

A TÚRA MINDEN RÉSZTVEVŐJE AJÁNDÉK BELÉPŐJEGYET KAP A KÁPOLNÁSNYÉKI HALÁSZ-KASTÉLYBA!

Túravezető: Haraszti Gábor, elérhetőségei: +36-20-946-4659; tkme@tkme.hu

Találkozó: a Természet Háza Látogatóközpont előtt, a parkolóban (Gyenesdiás, Dornyai utca 4.), 10.00 órakor.
Autóval: Keszthely és Gyenesdiás között, könnyen megközelíthető a 71-es főút Gyenesdiás nyugati határában lévő körforgalom felől a Faludi utcán észak, majd a Dornyai utcán nyugat felé haladva. (Az autóval vagy kerékpárral korábban érkezők 09.00 és 10.00 óra között bejárhatják az öt esztendeje megnyílt, 4 hektáros Festetics Imre Állatparkot. Ez esetben kombinált belépőt vegyenek (1000 Ft).
Vonattal: Budapest felől jöjjön a Kvarner intercityvel Balatonszentgyörgyig, ott szálljon át Keszthelyen az Ukkig közlekedő személyvonatra. (Keleti pu. i. 06.00 órakor, Kelenföldön megáll 06.14-kor. Balatonszentgyörgyre érk. 08.39-kor, a csatlakozó vonat indul 08.41-kor. Alsógyenes megállóhelyen tessék leszállni 09.08-kor. Az intercity elején van olyan kocsi, amelyre nem kell helyjegy, csak gyorsvonati pótjegy. A túravezető is ezzel a vonattal érkezik és együtt sétál el a Természet Háza Látogatóközponthoz 10 órára.

Részvétel: előzetes jelentkezés nem szükséges, minden a teljes programon résztvevőt szívesen látunk.
TKM pecsételőlapját és okostelefonját ne felejtse otthon! Belépődíj: 600 Ft, diák és nyugdíjas 400 Ft.

Étkezés: a múzeumlátogatások után ebédelési lehetőség az Anita étteremben. (Jó konyhát visznek, méretes adagokkal szolgálnak és van háromfogásos menü is 1500 Ft-ért.)

Hazautazás: a délutáni órákban

Az esemény Facebook oldala: Gyenesdiás Múzeumtúra

Mindenkit szeretettel várunk!

Következő túráink: 2017. augusztus 25., péntek - Tihany

#FF66002017. Augusztus 19. , Szombat 10:00Gyenesdiás Múzeumtúra

A Tájak-Korok Múzeumok Egyesülettel közösen kulturális sétát szervezünk 2017. augusztus 19-én, szombaton Gyenesdiáson a Mozaik Múzeumtúra és a TKME pecsételős ...

Gyenesdiás Múzeumtúra
Gyenesdiás

A Tájak-Korok Múzeumok Egyesülettel közösen kulturális sétát szervezünk 2017. augusztus 25-én, pénteken Tihanyban a Mozaik Múzeumtúra és a TKME pecsételős játék kedvelői számára.

Útvonal: Dotto kisvonattal utazunk a városközpontba. Már az út alatt érdekes információkkal gazdagodunk a Balaton egyik leglátványosabb helyszínéről. A központba érkezés után elsétálunk a Babamúzeumhoz, onnan a Kálvária felé vesszük az irányt, érintjük a Visszhang-dombot is. Mindeközben túravezetőnk érdekességeket mesél az érintett helyszínekről. Ezután a Pisky sétány felé vesszük az irányt, elmegyünk a Fazekasházhoz, a Tihanyi Tájházhoz és a Kilátóteraszhoz, majd betérünk az Apátsági fogadóépületbe. Meglátogatjuk a Forrás-barlangot, a Tourinform irodát, s elsétáunk a Magyar Királyok Panoptikumához is. Utunkat keresztezi a KOGART Kiállítóház, ahol jelenleg Borsos Miklós és Egry József képeit lehet megtekinteni, majd ezután a Dotto kisvonattal visszaindulunk a Tihanyi Révhez a hajóállomás érintésével, a Balaton-parton a Club Tihany elé.

Túravezető: Haraszti Gábor, a Tájak-Korok Múzeumok Egyesület vezetője. Elérhetőségei: +36-20-946-4659, tkme@tkme.hu

Találkozó: A Club Tihany elől, a Tihanyi Révnél 13.50 órakor.

Részvétel: előzetes jelentkezés nem szükséges, minden a teljes programon résztvevőt szívesen látunk. TKM pecsételőlapját és okostelefonját ne felejtse otthon! A program során a belépőket mindenki maga fizeti.

Az esemény Facebook oldala: Tihanyi Múzeumtúra

Mindenkit szeretettel várunk!

#FF66002017. Augusztus 25. , Péntek 2:00Tihanyi Múzeumtúra

A Tájak-Korok Múzeumok Egyesülettel közösen kulturális sétát szervezünk 2017. augusztus 25-én, pénteken Tihanyban a Mozaik Múzeumtúra és a TKME pecsételős ...

Tihanyi Múzeumtúra
Tihany

1 2 3
Mutassa az összes kategória eseményeit