Eseménynaptár

Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Mai nap megtekintése
Search
Keresés
2022. Október
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
26 27 28 29 30
1
2
3
4
5
6
7
8
9

2022. október 20-án újra Mozaik Múzeumtúra Roadshow ezúttal Kápolnásnyéken. A Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola és a Mozaik Múzeumtúra interaktív élménypedagógia napján a kápolnásnyéki Halász-kastély és a Halász Gedeon Eseményközpont tárja ki kapuit a gyermekek előtt.

100 éve hunyt el a magyarok által 2005-ben az ország legnépszerűbb könyvének megszavazott Egri csillagok írója Gárdonyi Géza. Az ő különleges, varázslatos világába nyerhet betekintést, aki részt vesz a Mozaik Múzeumtúra és a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola műhelynapján. A nap során ezen kívül a fiatalok játékosan ismerhetik meg a Halász-kastély történetét és épületét is „gyermeki perspektívából”, valamint játszhatnak, szórakozva tanulhatnak, és persze felfedezhetik a csodálatos kastélyparkot is, miközben különleges tudással gazdagodhatnak.


Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet – mint a Mozaik Múzeumtúra program ötletgazdája és megvalósítója – a Néprajzi Múzeum és a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület szakmai támogatásával 2014-ben indította el a Mozaik Múzeumtúra programot. A program célja, hogy bemutassa és megismertesse a látogatókkal a magyarországi múzeumok sokszínű kínálatát. A Mozaik Múzeumtúra 2016-ban indult Roadshow programjait vidéki helyszíneken rendezték meg, ahol az intézet a helyi múzeumokkal, muzeális intézményekkel közösen múzeumi napokat szervezett, változatos programokkal, különleges tárlatvezetésekkel, társművészeti előadásokkal és múzeumpedagógiai foglalkozásokkal.
Mozaik Múzeumtúra Roadshow eddig 21 városba jutott el, ahol a 61 részt vevő múzeum közreműködésével megtartott 224 múzeumi programon közel 25 000 ember vett részt.

MOZAIK MÚZEUMTÚRA ROADSHOW részletes programja:
2022. október 20., csütörtök
Halász Gedeon Eseményközpont (Kápolnásnyék, Kazinczy u. 22-30, 2475)

8.30-9.00 GYÜLEKEZŐ
A Halász Gedeon Eseményközpont közösségi terében frissítő várja az érkezőket

9.00 KÖSZÖNTŐ
Köszöntőt mond Rodics Eszter, a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola elnöke és Makranczi Zsolt, a Mozaik Múzeumtúra Program vezetője

9.05 AZ EZERARCÚ GÁRDONYI CÍMŰ UTAZÓ-KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓJA
A kiállítást megnyitja Bakonyi István irodalomtörténész

9.20 GÁRDONYI GÉZA VARÁZSLATOS VILÁGA
Sz. Király Júlia irodalomtörténész, Gárdonyi-kutató interaktív előadása az íróról

10.15-12.15 MÚZEUMPEDAGÓGIAI FOGLALKOZÁSOK KÉT HELYSZÍNEN BÁNYAI BALÁZS TÖRTÉNÉSSZEL ÉS PÁPAI JUDIT ÉLMÉNYPEDAGÓGUSSAL
Bányai Balázs történész interaktív és rendhagyó tárlatvezetés keretében ismerteti meg a résztvevőkkel a kápolnásnyéki Halász-kastélyban és Fejér megye más kastélyaiban élő nemesi és főúri gyermekek életét. A program során megelevenednek a gyermekek és szüleik kapcsolata, a nevelésükben részt vevő személyzeti tagok faladatai, az ifjak nevelése, oktatása és életük jellemző terei, beleértve az otthont, a parkokat, és különböző szintű iskoláikat.

Tanító, újságíró, író, költő, drámaíró, zenész, világutazó, humorista, fotográfus, festő, illusztrátor, műfordító, lapszerkesztő, dalszöveg-író, hegedűművész, nemzetközi szintű sakk-játékos, tovább is van, mondjuk még? Hogy ki volt ez az ezerarcú varázsló? Erről tudhatnak meg többet az érdeklődők Pápai Judit magyar szakos pedagógustól, természetesen játékkal fűszerezve, nagyszerű nyereményekért.

9.05-12.15: GÁRDONYI ZSIBONGÓ A KISEBBEKNEK
• Játéktár: játékos feladatok, színezők, vetélkedő a Gárdonyiról szóló Szentjánosbogárkák című foglalkoztató füzetből
• Kaland a kastélyparkban
• Falatozás: kakaó, kalács

12.30-13.00 A VOX MIRABILIS KAMARAKÓRUS KONCERTJE

A programok ingyenesek!
Regisztrálni az info@muveszetinepfoiskola.hu e-mail címen lehetséges!

#CC00002022. Október 20. , Csütörtök 8:00MOZAIK MÚZEUMTÚRA ROADSHOW

2022. október 20-án újra Mozaik Múzeumtúra Roadshow ezúttal Kápolnásnyéken. A Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola és a Mozaik Múzeumtúra interaktív élménypedagógia napján a kápolnásnyéki ...

MOZAIK MÚZEUMTÚRA ROADSHOW
2475, Kápolnásnyék

1 2 3 4 5 6
Mutassa az összes kategória eseményeit