Hazánk és a Kárpát-medence magyar vonatkozású kiállítóhelyei három új kiadványba gyűjtve

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet a 2014-es Mozaik Múzeumtúra program keretében készítette el a 300 múzeum és kiállítóhely Magyarországon című kötetet, amely most három újabb kiadvánnyal egészült ki. Az új kötetek más-más szempontok alapján rendszerezik hazánk és a környező országok kiállítóhelyeit. A könyvek megvásárolhatók az Alexandra és a Libri könyvesboltokban, számos múzeumban és Tourinform irodában, valamint közvetlenül a kiadótól is 30 %-os kedvezménnyel (+ postaköltség), érdeklődni az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet.

A 150 kiállítóhely és a kulturális látnivaló Magyarország tavainál című kötet négy nagy tavunk (Fertő tó, Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó) környékén található látnivalókat mutatja be. Célja, hogy hasznos útitársként szolgáljon az ezekre a kiemelt turisztikai helyszínekre tervezett látogatások során, és hozzájáruljon a szabadidő minőségi eltöltéséhez, legyen szó akár egyszerű kikapcsolódásról, akár aktív pihenésről. Ára: 1500,- Ft.

Az 500 múzeum és kiállítóhely a Kárpát-medencében című kötet a legfontosabb magyarországi, valamint magyar vonatkozású határon túli múzeumokat és kiállítóhelyeket mutatja be. Célja, hogy átfogó képet nyújtson a magyar múzeumi szféráról, felmutatva annak sokszínűségét, jól ismert és rejtett értékeit, érdekességeit, s hogy ezáltal a benne szereplő intézmények közelebbi megismerésére, felkeresésére ösztönözze olvasóját. Ára: 4700,- Ft.

A 300 Museums and Exhibiton Spaces in Hungary című angol nyelvű kötet a legfontosabb magyarországi múzeumokat és kiállítóhelyeket mutatja be a hazánkba érkező külföldi turisták számára. Ára: 3200,- Ft.

Részletes információk a kiadványokról: http://oroksegintezet.hu/index.php/kiadvanyok.