Mesemúzeum

A Kányádi Sándor Kossuth-díjas költő kezdeményezésére létrejött Mesemúzeum és Meseműhely 2012-ben nyílt meg. Célja, hogy felhívja a figyelmet a mesékre, a mondákra, a mítoszokra, a szellemi kultúra valamennyi ősi és mindmáig eleven epikai formájára, hogy őrizze és ápolja ezt a kulturális közkincset.
A múzeum több mint kétszáz éves épülete a mesék világához remekül illeszkedő atmoszférájával kivételesen alkalmas helyszínnek bizonyul, hogy a látogató a kapun belépve egyből érezze a történetek varázsát. A kapualjban található a ház titkairól szóló installációs elem, amelyre a múzeumnak otthont adó épület történetét nyomtatták. A belső udvarban, az ég felé törő fa mellett a restaurált kút áll, amelyből az „élet vize” folyik.
Az interaktív kiállításon nem elég csupán végigsétálni: a látogatónak próbákat kell teljesítenie. A hét próba mindegyike más-más készséget, képességet érint, és az összes érzékszerv mozgósítására szükség van a megoldásukhoz, legyen szó népmesei idézetek párosításáról, az égig érő fa odújába rejtett kincsek kitapogatásáról, labirintusban való eligazodásról vagy éppen a sárkány elnáspángolásáról.
A Mesemúzeum kedden, szerdán és pénteken előre bejelentett – elsősorban óvodai és iskolai – csoportokat fogad. Csütörtökönként és a családi hétvégéken pedig az egyéni látogatók járhatják végig gyermekeikkel, unokáikkal a meseutat.1013 Budapest, Döbrentei utca 15.

Nyitva tartás:"egyéni látogatóknak csütörtök, szombat 10-17 óráig, vasárnap 10-13 óráig csoportoknak előzetes bejelentkezéssel: hétfő, kedd, szerda és péntek 9-16 óráig"

+36 1 202 4020
www.mesemuzeum.hu
mesemuzeum@pim.hu

TÁJAK-KOROK-MÚZEUMOK EGYESÜLET

Pecsétszám
Kiskönyvtár

TEMATIKA

Iparművészet, népművészet

Gyermekjáték, pedagógia

Sport, szabadidő