MTVA – Rádió- és Televíziótörténeti Kiállítóhely

A 2015-ben megújult kiállítóhely régi és új eszközökön keresztül mutatja be a magyar rádiózás és a televíziózás múltját és jelenét. A kiállítás során a Magyar Távirati Iroda, a Magyar Rádió, a Magyar Televízió és a Duna Televízió történelmét kísérhetjük végig, emellett betekintést kapunk a négy intézmény egyesülésével létrejött Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap jelenébe is.

A kiállításon tabletek segítségével elevenedik meg a múlt, régi hang- és képanyagok, virtuális tartalmak teszik interaktív élménnyé a látottakat. A látogatók applikációk segítségével belepillanthatnak és apró darabokra szedhetnek egy rádiót, sétálhatnak egy televízió belsejében, selfizhetnek Süsüvel és a Tévé Macival. Kipróbálhatják magukat szinkronszínészként eredeti hangkeltő eszközök segítségével, vagy műsorvezetőként a Duna Televízió Híradóstúdió díszletében ülve.

A kiállított tárgyak végigvezetnek bennünket az 1900-as éveken. A gyűjteményben többek közt Elprom, Eumig, Grundig, Orion, Philips, Radiola, RÁVA, RFT, Siemens, Standard, Telefunken, Terta és Videoton típusú készülékeket találunk. A múltidézést az archív hang- és képanyagok, valamint a korabeli iratok és sajtódokumentumok teszik igazán teljessé.

Szintén tablet segítségével kipróbálható az Európában is egyedülálló Moog szintetizátor, a virtuális valóságban barangolhatunk az első magyar gyártmányú tévé belsejében, vagy megnézhetjük, hogyan épül fel egy rádiókészülék. Végül a gyerekek két kedvence is szerepet kap: szelfit készíthetnek a TV Macival vagy Süsüvel is!

 1088 Budapest, Pollack Mihály tér 8-10.

Nyitva tartás:Hétfő-Péntek: 9-17h, Szombat: 10-18h

+36 1 328 7070
https://www.facebook.com/mtvamuzeum
kiallitohely@mtva.hu

TÁJAK-KOROK-MÚZEUMOK EGYESÜLET

Pecsétszám
2257
Kiskönyvtár

TEMATIKA

Ipat-, technika- és közlekedéstörténet

Sport, szabadidő