Eseménynaptár

Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Mai nap megtekintése
Search
Keresés
’56-os Múzeumtúra - PALI - Maléter Pálné életmonológja 
2017. Április 21. , Péntek,  3:00 -  4:15
   



A PanoDráma társulat darabja a Petőfi Irodalmi Múzeum Könyvtárában Szamosi Zsófia előadásában, rendező: Lengyel Anna.

Maléter Pálné életmonológja szó szerint a Mindenki c. Oscar-díjas film főszereplője, a 2017-es Magyar Filmhét Legjobb Színésznője, Szamosi Zsófia előadásában.

 “Az újságban utolsó hasábnál alul az ítéletek voltak, és az utolsó mondat az volt, hogy az ítéletet végrehajtották. Tehát az a döbbenet, hogy nincs hová menni, nincs kihez menni, nincs miért menni, mert… mert végrehajtották. (…)”

A monodráma egy ember szemüvegén keresztül mutatja be az 56-os forradalmat, és annak egyik hősét egészen a 89-es újratemetésig. Maléter Pál 41 éves sem volt, amikor 1958. június 16-án a forradalmi kormány honvédelmi minisztereként Nagy Imrével egy napon kivégezték. Özvegye, a szellemileg és fizikailag is fiatalos Gyenes Judith ma 84 éves. Vele interjúztak az alkotók hónapokon át, s ebből a 15 órányi anyagból született az előadás.

A programokon való részvételről az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen tud érdeklődni, a programok regisztráció kötelesek.

Érdekel a történelem, az irodalom, a képzőművészetek? Vegyél részt az ’56-os Múzeumtúrán és megtudhatod, hogy milyen hatással volt az 1956-os forradalom a képzőművészetre, irodalomra, megismerheted a forradalom szimbólumait, helytörténeti eseményeit.

Játssz velünk, gyűjtsd a matricákat!
Az ’56-os Múzeumtúra kapcsolódik a Mozaik Múzeumtúra matricagyűjtő játékához is. Aki 2017. január 31. - 2017. április 30. között az öt ajánlott kiállításból és/vagy a kiállításokhoz kapcsolódó programokból legalább kettőt meglátogat és begyűjti a múzeumok matricáit, annak egy nagy értékű könyvcsomag a garantált ajándéka és egy egyedi ’56-os Múzeumtúra matricával is gyarapíthatja gyűjteményét. A játékhoz le kell tölteni a Mozaik Múzeumtúra mobil alkalmazást (iOS, Android)!

Az ’56-os Múzeumtúra programjait az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja.

Hely Petőfi Irodalmi Múzeum, 1053, Budapest, Károlyi utca 16.

Vissza