Molnár C. Pál Múzeum

A múzeum 1984-ben jött létre Molnár C. Pál (1894–1981) egykori gellérthegyi lakásában és műtermében. A festőművész 1931-től 1981-ben bekövetkezett haláláig, közel ötven éven át dolgozott itt. A kiállítást 1984-ben az alkotó lánya, dr. Csillag Pálné Éva hozta létre, ezzel megalapítva az első festői életművet bemutató hazai magángyűjteményt. A múzeumot és a tárlatot azóta is a család gondozza.
A kiállítás célja, hogy Molnár C. Pált ne csak művészként, hanem magánemberként is megismerhesse a múzeumjáró közönség. Az állandó tárlat és a rendszeres időszaki kiállítások is félévente megújulnak, mivel a családra hagyott összes művészeti alkotás és relikvia meghaladja a múzeum kereteit. Nagy szerepet kapnak ilyenkor a személyes tárgyak és a személyes jelentőségű művek is.
A múzeum két kiállítóterméből az egykori műterem Molnár C. Pál munkásságát mutatja be. Hetven év művészi munkáját, egy rendkívül szerteágazó képzőművészeti tehetséget, amely újságrajzokat, fametszeteket, reklámplakátokat is ugyanolyan igényességgel és ötletességgel hozott létre, mint olajfestményeket, freskókat vagy tenyérnyi temperaképeket.
A család egykori lakásából kialakított Tavasz terem a „Művésztükör” – A művész is ember című sorozatban nagy magyar mestereket mutat be, az alkotások mellett – a leszármazottak segítségével – sok személyes emlékkel együtt.1118 Budapest, Ménesi út 65.

Nyitva tartás:Egész évben. Csüt–Szo: 10:00–18:00

+36 30 201 1073
www.mcpmuzeum.hu
info@mcpmuzeum.hu

TÁJAK-KOROK-MÚZEUMOK EGYESÜLET

Pecsétszám
2201
Kiskönyvtár
807 Molnár C. Pál Életműve és Műterem Múzeuma

TEMATIKA

A ajánlatai

Kortársak – sorstársak?

Kiállításmegnyitó

A rendkívül izgalmas kiállítást szeptember 13-án, pénteken 17 órakor Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója nyitja meg.

Molnár C. Pál Műterem-múzeum
Budapest


Kulturális Örökség Napjai 2019 - Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum, Budapest

Ezen a hétvégén olyan intézmények nyitják meg Önök előtt a kapuikat, melyek a nyilvánosság elől egész évben rejtve vannak. Most megismerhetik intézményünk is úgy, ahogy máskor soha...

Molnár C. Pál Műterem-múzeum
Budapest


Kerti koncert a Budapesti Vonósokkal

Kerti koncert a Budapesti Vonósokkal.

Molnár C. Pál Műterem-múzeum
Budapest


Molnár C. Pál alkotásai

Molnár-C. Pál művészetére nagy hatással volt az itáliai atmoszféra. Noha játékos természetével minden új áramlat első kipróbálója volt, minden új izmus és iskola lázba hozta művészi fantáziáját, mégis az itáliai reneszánsz, és mindaz az élmény és hatás, ami ez alatt a 3 év alatt érte Molnár-C. Pált jellegzetesen az ő saját stílusává alakult, persze egyéni sziporkázó intellektusa szűrőjén keresztül.

Molnár C. Pál Műterem-múzeum
Budapest