Eseménynaptár

Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Mai nap megtekintése
Search
Keresés
Mozaik Múzeumtúra iskolai múzeumpedagógiai élménynap 
2022. Április 26. , Kedd,  8:00 -  1:00
   

Mozaik Múzeumtúra iskolai múzeumpedagógiai élménynap
Bagi Arany János Általános Iskola

Játékos vetélkedők, kihelyezett, interaktív múzeumpedagógiai foglalkozások, élményalapú tanulás és a gyerekek belső motivációjának, kíváncsiságának felkeltése. Röviden ezekkel a hívószavakkal jellemezhető a Mozaik Múzeumtúra iskolai edukációs programja, amely 2022. tavaszán ismét útjára indul az országban.

A program lényege, hogy látványos, élményszerű és tartalmas foglalkozásokon keresztül közelebb hozzák a diákokat és tanárokat a múzeumok világához és megkedveltessék velük a múzeumba járást. A rendezvény során nem a gyerekek kirándulnak a múzeumokba, hanem kivételesen a kiállító terek és a múzeumpedagógusok költöznek az iskolák tantermeibe, tornacsarnokaiba egy napra utaztatható foglalkozásaikkal és tárgyaikkal. A Felelős Szülők Iskolája szakmai szervezésével, az Örökség Kultúrpolitikai Intézet koordinálásában megvalósuló játékos múzeumpedagógiai foglalkozások az élménypedagógia valamennyi elemét felvonultatják.

A gyerekek számára szervezett játékos vetélkedő és a program házigazdája nem más, mint Balatoni József, „Jocó bácsi”, az ország népszerű történelemtanára, aki maga is elkötelezett híve a különféle élménypedagógiai módszerek alkalmazásának. A diákok a nap során pontokat szereznek és a legtöbb pontot gyűjtő osztály nyereménye egy ingyenes múzeumi osztálykirándulás bármely általuk választott magyarországi múzeumba, melynek költségeit a pályázati forrásból fedezik a szervezők.

Az eseményen résztvevő múzeumok:
Katonai Emlékpark Pákozd
Leskowsky Hangszergyűjtemény
Magyar Nemzeti Múzeum
MNM Palóc Múzeuma
Magyar Természettudományi Múzeum
Néprajzi Múzeum

2022. április 26-án a Bagi Arany János Általános Iskola diákjaihoz látogat el a Mozaik Múzeumtúra, mely keretében rendhagyó iskolai programokon vehetnek részt a tanulók. Lesz itt interaktív hangszerbemutató, alaki kiképzés a szabadságharc mozzanataiból, fergeteges vetélkedő Jocó bácsival, az ország legnépszerűbb tetkós töri tanárával, saját türelemüveget készíthetnek a résztvevők, kalandozhatnak Mátyás király udvarában vagy éppen a jó palócok nyomában és elmélyülhetnek az emlős ragadozók világában. Interaktív élményprogramok, ízelítők a múzeumi kiállításokból, ezen a napon bármi megtörténhet. 8 és 13 óra között ezúttal teljesen máshogy fog telni a tanítási nap.

Hely Bag, Szent András u. 41, 2191 - Arany János Általános Iskola

Vissza