Eseménynaptár

Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Mai nap megtekintése
Search
Keresés
Speciális múzeumtúrák - Vác 
2022. December 20. , Kedd,  8:00 -  5:00
   

Speciális múzeumtúrák - TKME - Mozaik Múzeumtúra 

Vác

Székesegyházi Kincstár és Egyházmegyei Gyűjtemény

A Mozaik Múzeumtúra speciális múzeumtúrái a múzeumokat tematikus látogatások révén ismertetik meg a látogatókkal. A Tájak-Korok-Múzeumok Egyesülete és az Örökség Kultúrpolitikai Intézet közös szervezésében egynapos városi sétákat, múzeumtúrákat és kastély túrákat ajánlunk az örökségvédelem iránt elkötelezett érdeklődők számára.
A múzeumtúrákon történő részvételhez az alábbi weboldalon találhatók további információk.
Az előzetes jelentkezés Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen történik, a túravezető elérhető: +36 20 946 4659 telefonon.

Program: Elsétálunk a körútra ahol megemlékezünk néhai Dr. Dercsényi Balázs és édesapja Dercsényi Dezső művészettörténészekről. Utána besétálunk a Március 15. térre és megnézzük az Elefántos házat ahol idén volt a Mária Terézia 305. évfordulója alkalmából kiállítás, majd elmegyünk a Migazzi Kristóf térre és megnézzük az emléktábláját Migazzi Kristóf Antal néhai püspöknek és Öveges József fizikus és piarista tanárnak. Ezután megcsodáljuk a tér közepén álló Nagyboldogasszony-székesegyházat (Váci D.O.M.). Innen elsétálunk egy kifőzdébe egy kis ebédre, majd folytatjuk utunkat a Váci Diadalívhez, amit a helyiek Kőkapunak is neveznek. Ezután felkeresünk egy cukrászdát és a késő délutáni órákban elindulunk hazafelé.
Utazás: Budapest-Vác oda-vissza vonattal.

Vissza