Leskowsky Hangszergyűjtemény

A Leskowsky Hangszergyűjtemény az ország egyetlen látogatható hangszergyűjteménye. A több mint kétezer darabot számláló kollekció a klasszikus, népi- és kísérleti hangszereket mutatja be a középkortól napjainkig. Öt kontinens húros, fúvós és ütőhangszerei szólalnak meg a látogató kezében.

Egyéni látogatóknak
Minden látogató számára biztosított a szakértő, személyes tárlatvezetés magyar és angol nyelven. Ennek során a hangszereket megfoghatják, mindenféle zenei előképzettség nélkül is megszólaltathatják, átélhetik a hangok születését, kipróbálhatnak olyan zeneszerszámokat, amiket azelőtt még soha, különleges zenés élményekkel, értékes tudással gazdagodhatnak. (Telefonos bejelentkezés szükséges)

Csoportos látogatóknak
A diákok szórakoztató, zenés előadások és interaktív foglalkozások keretén belül megismerkedhetnek a legérdekesebb hangszerekkel. Zenei, földrajzi, kultúrtörténeti, fizikai ismereteik szórakoztató, kísérletező, megtapasztaló formában gazdagodnak. (Telefonos bejelentkezés szükséges)  
A felnőtt csoportok élő zenés hangszerbemutatón keresztül ismerhetik meg a magyar népi hangszerek világát, valamint távoli kultúrák különleges hangszereit. A látogatók kézbe foghatják, kipróbálhatják a hangszereket, megtapasztalhatják a közös zenélés élményét.(Telefonos bejelentkezés szükséges) "6000 Kecskemét, Rákoczi út 15.

Nyitva tartás:Hétfő kivételével minden nap: 10:00-17:00

+36 76 486 616, +36 70 518 0801
www.hangszergyujtemeny.hu
info@hangszergyujtemeny.hu

TÁJAK-KOROK-MÚZEUMOK EGYESÜLET

Pecsétszám
353
Kiskönyvtár

TEMATIKA

Iparművészet, népművészet

Zene