A vízpartokon is várnak a múzeumok!

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, nyáron is folytatódik Magyarország legnagyobb múzeumnépszerűsítő kampánya, a Mozaik Múzeumtúra: szeptember 1-ig még mindenki számára adott a lehetőség, hogy négy múzeum vagy kiállítóhely felkeresését követően begyűjtse a garantált ajándékokat: a Mozaik Múzeumtúra ajándékcsomagot, valamint a National Geographic előfizetést.

Annak érdekében, hogy a vakációból ne maradjanak ki a kulturális élmények, a tóparti, fürdő-közeli múzeumok felderítésében a Mozaik Múzeumtúra Facebook oldalán július hónapban napi rendszerességgel vízparti településeken található múzeumokról és kiállítóhelyekről készült, rövid ajánlókat jelentetünk meg.

Számos a Mozaik Múzeumtúrában résztvevő tópartok, gyógyfürdők közelében található kiállítóhely és múzeum várja a gyűjtőfüzettel érkező látogatókat. A Balaton-partján, Siófokon például a Kálmán Imre Emlékházat, Tihanyban a Bencés Apátsági Múzeumot, Balatonszárszón a József Attila Múzeumot is érdemes útba ejteni a strand felé menet.

A Fertő-tó mellett, a fertőrákosi Mithras Szentélyt, vagy a fertődi Esterházy-kastélyt, míg a Tisza-tó közelében, a hevesi Sakktörténeti Gyűjteményt is felkereshetik a játékos kedvű, ugyanakkor a kulturális élményekre nyaraláskor is fogékony látogatók.

A nyaranta szintén népszerű gyógyfürdők közelében is számos, a Mozaik Múzeumtúrában részt vevő múzeum és kiállítóhely található. Mezőkövesden a Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeum, vagy a Kisjankó Bori Emlékház, Kiskunmajsán pedig az '56-os Múzeum, Szarvason a Tessedik Sámuel Múzeum, míg Cegléden a Kossuth Múzeum várja a látogatókat.

Különleges helyszíne lehet egy kulturális programokat is tartalmazó nyaralásnak Celldömölk, ahol a Vulkán Gyógy- és Élményfürdő közvetlen szomszédságában található a Kemenes Vulkánpark, míg Gyulán a Várfürdő mellett, a Vártörténeti Kiállítást is érdemes felkeresni.