Eseménynaptár

Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Mai nap megtekintése
Search
Keresés
Békéscsabai nyári Múzeumtúra – a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesülettel közösen 
2018. Augusztus 28. , Kedd    

A Mozaik Múzeumtúra a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesülettel közösen városi kulturális sétát szervez 2018. augusztus 28-án, kedden Békéscsabára a Mozaik Múzeumtúra és a TKME pecsételős játék kedvelői számára.

Program:

  • Körséta a viharsarki megyeszékhely belvárosi látnivalói között (evangélikus nagy- és kistemplom, Fiume Szálló, Réthy Béla patikája, Szent Antal plébániatemplom, az AEGV –Első Alföldi Gazdasági Vasút – volt állomásépülete, Élővíz-csatorna menti szoborpark, egykori Árpád malom, Jókai Színház, sétálóutca stb.).
  • A XX. század eleji szatócsüzletek hangulatát felidéző, közel 30 éve először megnyílt Boltmúzeum felkeresése a Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola épületében, ahol Bagyinka Erzsébet tanárnő fogad és kalauzol bennünket.
  • Ismerkedés az Élővíz-csatorna gátján létesült Turisztikai Főpályaudvarral. A vasúti és utasellátó relikviákon kívül időszaki kiállítás megtekintése, helybéli frissítő és mellé a magunkkal hozott szendvics fogyasztása, pihenő.
  • Látogatás a most felújított Szlovák Tájházban.
  • Megtekintjük a Schéner Mihály festőművész, bábtervező munkáit is őrző Meseházat.
  • Ellátogatunk a nevével egyezően valóban Mesés Babaház különleges magángyűjteménybe. Megtekintjük bájos kincseit, majd ünnepélyesen bélyegzőhelyünkké avatjuk

Túravezető: Haraszti Gábor, telefonja: +36-20-946-4659, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

Találkozó: a Budapest Keleti pu-ról 06:10-kor Békéscsabára induló gyorsvonat második kocsijában. Csatlakozási lehetőség Szolnokon 07:34-kor és Békéscsabán az érkezéskor, a csarnokban 08:40-kor.

Részvétel: indulás előtt két nappal telefonos jelentkezést kérünk! TKME pecsételőlapját ne felejtse otthon! Vasúti menetjegy és gyorsvonati pótjegy váltása egyénileg.

Jelentkezés Haraszti Gábor túravezetőnél, telefonja: +36-20-946-4659.

Utazás: Budapest Keleti — Békéscsaba és vissza gyorsvonattal

Étkezés: utazás közben és a Turisztikai Főpályaudvaron, hazai csomagból.

Vonatjegy és gyorsvonati pótjegy oda-vissza útra: teljesárú 7410 Ft, félárú 4010 Ft, 90 %-os 1270 Ft, 65 év felettieknek 590 Ft.

Belépődíj: várhatóan 2500 Ft, diák és nyugdíjas 2000 Ft.

Visszautazás: 18:19-kor a Lőkösháza felől érkező gyorsvonattal, Szolnokon megáll 19:25-kor, Bp. Keletibe érkezik 20:50-kor.

Az esemény Facebook oldala: Békéscsabai nyári Múzeumtúra

Töltse le a Mozaik Múzeumtúra mobil alkalmazást a weboldalról (Android, iOS) vagy a múzeumok előtt kihelyezett Mozaik Múzeumtúra Megállítótáblán található QR kód segítségével és regisztrálja be adataidat!

Hely Békéscsaba
Kapcsolat  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vissza