Oktatás a múzeumokkal - május

A koronavírus-járvány a mindennapjaink mellett az oktatást is átalakította, az iskolapadokból az online térbe költöztek át a diákok, amely számos esetben megnehezíti az információ átadást. A múzeumok ebből is kivették a részüket, számos múzeumpedagógiai tartalmat tettek közé, amivel segíthetik a tanulókat ebben a szokatlan helyzetben. Kövessétek virtuális napunkat, kezdődjön az első óra!

 

Az első tanóra természetismeret, amely a legkisebbekhez szól. A kaposvári Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum ismeretterjesztő diákat töltött fel, hogy segítsék a gyermekeket. Tanulhattok a baglyokról, a pásztorkodás fortélyairól, és megtudhatjátok, milyen izgalmas is régésznek lenni!

Egy könnyed, gyermekeknek szóló mű tökéletes belépő az irodalom színes világába. A Petőfi Irodalmi Múzeum, Kádár Anna Titkos átjáró című múzeumi mesekönyvét tette online is közzé, amely tökéletes első olvasmány lehet a legkisebbek számára.

A mai harmadik tanórát a Magyar Nemzeti Múzeum biztosítja. A NONSTOP című programsorozatával kíván segítséget nyújtani a pedagógusoknak. A folyamatosan frissülő tartalmaik közt szerepelnek történelmi keresztrejtvények, játékok a magyarság színes múltjáról, és szókereső az Árpád-kori mindennapi életről is.


Az óvodás, kisiskolás korosztály számára készített múzeumpedagógiai foglalkozást a székesfehérvári Hetedhét Játékmúzeum is. Alkossatok, kézműveskedjetek, keresgéljetek a virtuális sétájuk segítségével!

Játékos múzeumpedagógia a legkisebbeknek! A Dornyay Béla Múzeum Évszakok a képtárban című játékos előadásán műalkotásokon keresztül ismerhetik meg a gyermekek a különböző szezonok sajátosságait. 

Napzárásként egy kis fizika óra, a paksi Atomenergia Múzeummal. Mindenki kedvence Árpi, a fifikus fizikus játékos múzeumpedagógiai óráján közelebb hozza a diákokat a fizikatudományhoz. Az adásban az iskolai tananyaghoz kapcsolódóan élőben kérdezhetitek a mindentudó tanárt!

Hamarosan virtuális oktatási napot tartunk a múzeumok segítségével, keressétek a weboldalunkat és a közösségi média felületeinket a legújabb információkért!

Tartsatok továbbra is velünk, keressétek a Virtuális Mozaik Múzeumtúra sorozatunkat, tanuljatok a múzeumokkal!

#virtuálismúzeumtúra #mozaikmuzeumtura #múzeumozzotthon #szobamúzeum #otthonimúzeum #maradjotthon #vigyázzunkegymásra #virtuálismúzeum

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz és kövessen Instagramon!

https://www.facebook.com/mozaikmuzeumtura

https://www.instagram.com/mozaikmuzeumtura/

http://www.mozaikmuzeumtura.hu/virtualis-muzeumtura