Osztálykirándulás a Múzeumok Éjszakáján

"Éjszaka a múzeumban" című fotópályázatunk nyertes csapata, a hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium 10. E osztályos tanulói egy álom-osztálykiránduláson vehettek részt a Múzeumok Éjszakáján. A hamburgerezés után a Mai Manó Ház, a Magyar Nemzeti Galéria és a Petőfi Irodalmi Múzeum bejárása mellett egy izgalmas túra keretében Hajós András mutatta meg nekik a fővárost.

A nyertes tanulók először hamburgert uzsonnáztak a 60-as, 70-es évek retro hangulatát idéző városligeti Pántlika Bisztróban egy, a különleges helyszínt bemutató ismertetővel „megfűszerezve”. Majd miután a csapat beszállt az Ikarus Cabrio buszba, a Mai Manó Ház felé vették az irányt, ahol a számukra külön biztosított tárlatvezetés során megismerkedhettek az idén 120 éves, 1996-ban mű­emlékké nyilvánított ház történetével. Következő állomásuk a Magyar Nemzeti Galéria volt, ahol a tárlatvezetés előtt meghallgatták a Modern Art Orchestra kamara formációjának koncertjét Hajós Andrással és Fekete-Kovács Kornéllal, valamint a magyar jazz és klasszikus zenei élet legkiválóbb fiatal muzsikusaival. Miután Hajós András csatlakozott az osztályhoz, együtt indultak tovább az alternatív városnézésre, amely során az ismert zenész, televíziós személyiség saját történetekkel kiegészített túra keretében mutatta meg Budapestet a fiataloknak, a Petőfi Irodalmi Múzeumba vezető úton. A Múzeumok Éjszakája egyik legnépszerűbb kiállítóhelyére érve újabb izgalmas játékok várták az osztályt.

A hazaindulás előtt már mutatkoztak a fiatalokon a fáradtság jelei, talán mert eszükbe jutott, hogy sokukra két nap múlva előrehozott érettségi vár. Reméljük az élmény feltöltötte őket annyira, hogy sikerrel vették ezt az akadályt!