Túraajánlatok a Museum.hu honlapon

Érdekes lehetőséget nyújt a múzeumlátogatók számára a magyar múzeumok honlapján, a museum.hu weboldalon található „Túra” menüpont, ahol immár a Mozaik Múzeumtúra keretében is számos útvonal ajánlatot kaphat a túrázó. A túratípus és az ország kiválasztása után régiónként csoportosított különböző tematikák között barangolhatunk. Az ajánlott túravonalak folyamatosan bővülnek, ezért érdemes gyakran felkeresni a museum.hu oldalt.

 

A Mozaik Múzeumtúra több mint tizenhatezer követőjével a legnépszerűbb közösségi oldalon egyenként is megosztjuk ezeket a túrákat, kezdve a dél-alföldi régióval, ahol például Békés nagyjaival, a régió egyházi emlékeivel, a kortárs művészeti kiállítóhelyekkel vagy épp a szegedi múzeumi szférával ismerkedhetünk meg egy-egy túrát végigjárva. Folytatva aztán Dél-Dunántúllal, ahol többek közt a festői Somogy, a pécsi Nagyok, a népi kismesterségek és Pécs múltja tárulhat elénk az összeválogatott múzeumokban. Az ország másik végén ugyanakkora észak-magyarországi útvonalak is elérhetők már, így az Egri "csillagok" túra keretében egy várost ismerhetünk meg behatóan, míg az Egyházi emlékek Észak-Magyarországról elnevezésű túra az egész régiót mutatja be nekünk ebben a témában.

A magyar múzeumok honlapján és a Mozaik Múzeumtúra Facebook oldalán az eddigi több mint húsz túra közül mindenki találhat kedvére valót, de amelyik régiók még kimaradtak, hamarosan azok is csatlakoznak az útvonal-ajánlatokhoz. Kalandra fel, irány túrázni!