Diákok veszik birtokba két napra a Magyar Nemzeti Múzeumot a Mozaik Múzeumtúra Napokon

images/MMT6_MozaikNap_k.jpg

Ingyenes és változatos foglalkozásokkal várjuk a Magyar Nemzeti Múzeumba a fiatal múzeumbarátokat a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napokon, április 16-án és 17-én! A Mozaik Múzeumtúra Napokon a diákcsoportok 5 féle témakörben ismerkedhetnek a múzeum kiállításaival.

Mozaik Múzeumtúra Napot először 2017 decemberében tartottunk a Néprajzi Múzeumban, melynek záróhétvégéjén több mint ezer diák részesült játékos múzeumi foglalkozásban. A kezdeményezés célja az volt, hogy a Mozaik Múzeumtúra egy meghatározó, fővárosi múzeummal együttműködve olyan élménynappal örvendeztesse meg a tanulókat, melyen játszva tanulhatnak és mélyedhetnek el a kiállítások gazdag leletanyagában. Az első Mozaik Múzeumtúra Nap hatalmas sikert aratott mind a diákság, mint pedig pedagógusaik körében, így 2019-ben fővárosunk újabb kiemelkedő intézményét, a Magyar Nemzeti Múzeumot vehetik birtokba a gyerekek.

A Mozaik Múzeumtúra Napon az iskolai csoportok maguk választhatják ki, hogy milyen témában és milyen formában szeretnének megismerkedni a Magyar Nemzeti Múzeum kiállításaival, így minden csapat a számukra legmegfelelőbb programot „legózhatja össze”. A választható témák a régészét, a középkor, az újkor, Görgei Artúr és a Seuso-kincs lesznek, emellett pedig az állandó kiállításhoz kapcsolódóan kincskereső feladatlap segítségével nyomozhatnak. A foglalkozások 10 és 13 óra között indulnak, mindegyik 1 óra időtartamú. A csoportok emellett azt is kiválaszthatják, hogy milyen formában szeretnének a programjukon részt venni: interaktív tárlatvezetés vagy múzeumi óra mellett tehetik le voksukat.

Szemfüles diákcsoportok és pedagógusaik, figyelem! A jelentkezés regisztrációhoz kötött, és csak korlátozott számban tudjuk biztosítani a programokon való részvételt! Csapjatok le a Nektek legmegfelelőbb foglalkozásra és töltsetek egy felejthetetlen napot a Magyar Nemzeti Múzeumban! Interaktív tárlatvezetésre a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, interaktív múzeumi órára pedig a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen várjuk a jelentkezéseteket.

 

A program Facebook eseménye: Mozaik Múzeumtúra Nap 

A Mozaik Múzeumtúra a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.