Heti Tárlatmozaik – Söptei Eszter

images/htm_kemenes.jpg

 

Kiállításajánlónkat Söptei Eszter a celldömölki Kemenes Vulkánpark igazgatója állította össze.

 

Fuga- Budapesti Építészeti Központ, Budapest: Építészeti Fotók Chicagóról, 1960-1990 /Kondor László

Kondor László évtizedeken át járta Chicago utcáit és rengeteg fotó készül az emblematikus épületekről. Merészen közeli felvételein különleges módon mutatta meg az épületeket, az üveg és az acél visszatükröződéseiben új valóságot teremtett. A kiállítás képei a digitális fotózás előtti, kézifókuszos, SLR vagy Hasselblad fényképezőgéppel készültek.

A kiállítás megtekinthető 2018. április 15-ig.

 

Weörös Sándor és Károlyi Amy Emlékház, Csönge

Egy Nyugat- magyarországi idilli faluban található Weörös Sándor felújított szülőháza. Az 1878-ban épített kúriában a költő házaspár életművét idézik meg a hagyatékból származó bútorok, könyvek, fényképfelvételek, kéziratok és relikviák.

Állandó kiállítás

 

Ludwig Múzeum, Budapest: WESTKUNST-OSTKUNST. válogatás a gyűjteményből

A kiállítás fő rendező elve a keleti és a nyugati művészet-kulturális párhuzamai. A jellegzetességekre, azonosságokra és különbségekre hívja fel a figyelmet és gondolkodtat el a kiállítás.

A kiállítás megtekinthető2018. december 31-ig.

 

Savaria Múzeum, Szombathely: Szóra bírt csontjaink. A Magyar Természettudományi Múzeum vándorkiállítása

Mit olvashatunk ki a csontokból? Az arcrekonstrukciók segítségével megelevenednek a történeti korszakokban élt emberek arcvonásai, a köznépé csakúgy, mint az előkelőké és királyi családhoz tartozóké is.

A kiállítás látogatói maguk is tevékeny részesei lehetnek az embertani kutatásoknak, például egy medencecsontból megbecsülhetik a valaha élt embertársunk nemét, életkorát.

A kiállítás megtekinthető2018. augusztus 31-ig.

 

Műcsarnok, Budapest: Sandro Miller: Malkovich Malkovich Malkovich- Tisztelet a kamera mestereinek

A fotóművészet ikonikus képeinek újraalkotása történt meg John Malkovich segítségével. Sandro Miller fotógráfus azon kiemelkedő fotográfusok előtt tiszteleg, akik nagy hatással voltak munkásságára, mindezt humorral és alázattal teszi. A rekonstrukció a legapróbb részletekre is kiterjed, még a fénykép készítésének technikájára is.

A kiállítás megtekinthető 2018. május 13-ig.

+1

Kemenes Vulkánpark, Celldömölk: Eötvös Loránd Ság hegyi munkásságát bemutató időszaki kiállítás

A vulkáni tevékenységeket bemutató 5 emeletnyi állandó kiállítás mellett helyet kap egy helytörténeti vonatkozású anyag is. Eötvös Loránd 1891-ben végzett Ság hegyi mérését és az Eötvös inga fejlődésének útját mutatja be. A Ság hegyi volt az első terepi mérés, ahol bebizonyították, hogy az inga a nehézségi erőtér kis helyi változásainak szinte hihetetlen pontosságú meghatározására képes.