Mozaik Múzeumtúra Kapolcson, a Művészetek völgyében!

A Kultúra.hu nyári roadshowja július 30-án Kapolcsra érkezik, hogy a POSzT és a Kaláka Fesztivál után a Művészetek völgyében is izgalmas beszélgetésekre csábítsa a fesztiválozó közönséget! A roadshow egyik különleges eleme egy óriás építőkocka, amelyből a Mozaik Múzeumtúrában részt vevő intézményeket is kirakhatnak a helyszínre érkező érdeklődők, akik biztosan nem távoznak üres kézzel, hiszen matricacsomagokat és gyűjtőfüzeteket kapnak ajándékba.

A szeptember elsejéig meghosszabbított matricagyűjtő játékba még most is érdemes belevágni, hiszen a gyűjteményt hiánytalanul beküldők garantált ajándékokkal, Mozaik Múzeumtúra ajándékcsomaggal, valamint National Geographic előfizetéssel gazdagodnak.

A Művészetek Völgyében a Kultúra.hu sátránál felállított, 16 elemből álló kockán 6 képet lehet kirakni, amelyek között megláthatjuk például a Mozaik Múzeumtúrában részt vevő Vasúttörténeti Park mozdonyát, vagy a fertődi Esterházy-kastélyt is. A különleges játék és az ajándék gyűjtőfüzetek mellett a rendezvényen a Kultúra.hu sátra a Sajtóudvarban érdekes beszélgetésekkel is várja a „kapolcsozókat”. A Momentán Társulat két tagja, Bódy Gergő és Kiskovács Attila az idén jubiláló társulat tevékenységéről, Mekler Norbert, a nagyvázsonyi Kinizsi Vár Várkapitánya és Kőrösi Csaba, a Veszprémi Petőfi Színház színésze pedig az augusztus 1-3 között megrendezendő Kinizsi Napok reneszánsz kort idéző programjáról fognak mesélni. Egy-egy beszélgetés erejéig a sátorban vendégeskedik Szalóki Ági és Palya Bea is.

Érdemes ellátogatni néhány közeli Mozaik Múzeumtúrában részt vevő kiállítóhelyre. Várja látogatóit például a nagyvázsonyi Kinizsi Vár, a badacsonyi Egry József Emlékmúzeum, a balatonfüredi Jókai Mór Emlékház, a nemesvámosi Villa Romana Baláca és a tihanyi Bencés Apátsági Múzeum is. A játékról további információk találhatók a www.mozaikmuzeumtura.hu honlapon.

A fesztivál szervezői és a Kultúra.hu szerkesztősége szeretettel vár minden érdeklődőt egy családi hétvégére a kapolcsi Művészetek völgyébe!