Múzeumba menni jó! - 2019. December

images/vrkert.jpg

Elkezdtek szállingózni az év első hópelyhei, a Vörösmarty teret árusok és forralt bor illat vette körbe, mi mást jelenthetne, minthogy elérkeztünk az év utolsó hónapjához, a decemberhez. A múzeum gondos dolgozói természetesen ilyenkor is szeretettel várják az érdeklődőket, kiváló kiállításokkal és programokkal készülnek nektek!

 

     

Az egyházi év az adventi idővel kezdődik, pontosítva az első vasárnappal. A Várkert Bazárban minden vasárnap különleges tematikus programokkal várják a látogatókat, többek között élő betlehemmel a Neoreneszánsz kertben. A misztériumjáték történetében megjelenik az angyal, tevével érkeznek a három királyok és a pásztorok a szent családhoz, mellette pedig a gyermekek kézműves foglalkozásokon is részt vehetnek.

Fénysebességgel száguld a Mikulás Expressz a Vasúttörténeti Parkban! December hatodikán varázslatosan ünnepi díszbe öltöztetett gőzmozdonnyal utazhatnak a gyermekek.

A hideg téli estéken jól esik a forró kakaó mellé egy lebilincselő könyv egy fárasztó munkanap után. A Petőfi Irodalmi Múzeum I. Ünnepi Könyvásárán fűtött, ünnepi sátorban ismerheted meg a legfrissebb könyvújdonságokat, mellette pedig bemutatókat és beszélgetéseket hallgathatsz meg.

„Adni jobb, mint kapni”, szól az örökbecsű mondás, ami különösen igaz, ha saját kézzel készíted el az ajándékot. A szentendrei Skanzen-ben advent második és harmadik hétvégéjén megtanulhatod a kézzel készített karácsonyi csodák csínját-bínját. Emellett tematikus karácsonyi sétán is részt vehetsz!

Varázslatos karácsonyi kiállítást csodálhatsz meg a Marcali Múzeum és a Nádasdy-Vár közös szervezésében. A Marcali Múzeum kiállítása bemutatja a téli ünnepkört, benne a betlehemezés emlékét, hagyományait. A csoda nem csak a történetekben, hanem a kiállítás előadásában is megtörténik!

Karácsonyváró délután a Pásztói Múzeumban! Az egész napos rendezvényen kreatív kuckóval, múzeumi karácsonyi vásárral és kézműves programokkal készülnek a szervezők. Készítsétek saját kezűleg ajándékot a szeretteiteknek!

A Mozaik Múzeumtúra dolgozói nevében mindenkinek boldog, áldott, békés ünnepeket kívánunk!