Múzeumok Világnapja

images/latogatoi_info.jpg

Ma, május 18-án ünnepeljük a Múzeumok Világnapját. Ennek alkalmából pedig összeszedtünk nektek néhány érdekes programot és kiállítást.

A Múzeumok Nemzetközi Tanácsának 1977 májusában Moszkvában megtartott XI. konferenciáján határozták el a Múzeumok Világnapja megünneplését. A világnapot elsőként 1978. május 18-án tartották meg.

A 2021-es Múzeumok Világnapja alkalmából:

- Május 18-22. között ingyen megtekinthető a Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum két kiállítása.

- A világnap alkalmából, és a Gödöllői Városi Múzeum, a gödöllői művésztelep megalakulásának 120. évfordulója tiszteletére ingyenes online tárlatvezetésre vár minden érdeklődőt. A program tervezett időtartama 60 perc, a tárlatvezetést pedig Őriné Nagy Cecília művészettörténész tartja.


- Május 18-án, újra megnyílik a felsőzsolcai helytörténeti kiállítás a látogatók előtt. A Felsőzsolcai Közösségi Ház és Városi Könyvtár egy önálló kiállítás keretében mutatja be saját gyűjteményét.

- A nyíregyházi Jósa András Múzeumban ezen a napon ingyen látogathatóak az állandó és időszaki kiállítások, illetve programok. A programok regisztrációhoz kötöttek.

- A győri Rómer Flóris Művészeti és Történelmi Múzeum a világnap alkalmából szervezett rendezvényen előadással emlékezik meg a múzeum névadójára, Rómer Flórisra. Továbbá megnyitják a 16–19. századi Győr városlátképeiből készült időszaki kiállítást.

Töltsétek a mai napot is a múzeumokkal!

Képek: Gödöllői Városi Múzeum, Jósa András Múzeum