Napsütés és nevetés a Múzeumkertben

images/MM_w00k.jpg

Napsütés és nevetés a Múzeumkertben: vidám és tartalmas két napot töltöttünk el Veletek a 22. Múzeumok Majálisán! Az idén immár 22. alkalommal megrendezett Múzeumok Majálisán a sok-sok érdekes program mellett találkozhattatok velünk is, a Mozaik Múzeumtúra sátorban.

Már a belépéskor a kezetekbe kerülő tudássétány gyűjtőfüzetnél láthattátok, hogy a Művészet tematikájú játék végállomása nálunk lesz: a 2 nap alatt rengetegen jártátok végig a Mozaik Múzeumtúra Művészet Tudássétányt, okosodtatok a 29 múzeum sátrában, gyűjtöttétek szorgalmasan a pecséteket.

Mindig nagy örömmel nyújtottuk át a jutalmat a pontokért, jó volt látni, hogy ilyen remekül teljesítettetek minden állomáson! Az eredményeiteket nem is akármilyen ajándékokkal ismertük el: családi- és kedvezményes belépőket, könyveket, foglalkoztató füzeteket, és sok egyéb remek dolgot rejtettek a csomagok.

Izgalmas feladatokkal vártunk Benneteket a sátrunkban is: nagyon sokan játszottatok velünk az ajándékcsomagért mini totónkkal, s Instagramos feladatunkkal. Öröm volt látni a vidám arcokat, s hogy együtt örökíthettük meg a Múzeumok Majálisának vidám pillanatait. Keressétek Facebookon és Instagramon a #mozaikmuzeumtura és #múzeumbamennijó hashtageket a mosolygós képekért! :)

Óriási sikernek bizonyult emellett a szerencsekerekünk, amely megállás nélkül pörgött mind a két napon! Tollal, nyakbaakasztóval, kitűzővel, hűtőmágnessel, lufikkal, és sok egyéb ajándékkal jutalmaztuk a szerencsésen forgatókat: mondanunk sem kell, hogy sokan jártatok vissza hozzánk- akár csak a szórakozás kedvéért – tesztelni a mázli-faktort.

Szombat délután a Néprajzi Múzeum mobil múzeumpedagógiai foglalkozására is sokan ellátogattatok hozzánk: a PIKK-PAKK MÚZEUM segítségével együtt építhettétek meg a saját kiállításotokat. Igazán kreatív és sokszínű megoldásokkal kápráztattatok el bennünket!

Néhány, a gyerekek által rendezett Pikk-Pakk kiállításból.

Örömünkre szolgált, hogy a játékok mellett sokatokkal elegyedtünk szóba: nagyon sokatokat érdekelt az ingyenesen letölthető okostelefonos alkalmazásunk. Jó volt látni, hogy sokan szerettek múzeumba járni, s hogy úgy gondoljátok, az applikációnk ezután hasznos segítőtök lesz a kiállítások látogatásában!

Még több képet találsz a Facebook Galériánkban.

Következő programunk: Mozaik Múzeumtúra Roadshow - Veszprém - 2017. május 26., péntek.