Tárt Kapu Galéria

A Tárt Kapu Galéria volt az első olyan kiállítótér Magyarországon, ahol art brut alkotásokkal találkozhatott a közönség, vagyis olyan alkotók „nyers művészetével”, akik mentális zavarokkal illetve a társadalom peremén élőkként elszigetelődtek a közösségben, és bár sohasem jártak művészeti iskolába, mégis ezen a nyelven fejezik ki magukat.
A Tárt Kaput 2004-ben adták át az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben, az OPNI 2007-es bezárásával azonban a galéria is megszűnt. Öt év kényszerű szünet után, 2013 márciusától azonban újra működik a Hőgyes Endre utca 2. szám alatt.
A Tárt Kapu Galéria lehetőséget teremt az ország egész intézményrendszerét, azon belül a hasonló kezdeményezéseket összefogó együttműködésre, de célja az is, hogy nemzetközi színvonalra emelje, európai kontextusba ágyazza a magyarországi art brut – outsider művészetet és az ehhez kapcsolódó szakmai munkát. Vállalt programja a témában kompetens szakterületek, a művészetterápia valamennyi ágának összefűzése, a mentális zavarokkal élőkről kialakított kép megváltoztatása, a társadalmi érzékenység elősegítése és nem utolsó sorban e páratlan értékű művészet bemutatása.
A létrejött új művészeti találkozóhely olyan, a főváros kulturális és társadalmi életét gazdagító, a nagyközönségre nyitott tevékenységet folytat, amely célkitűzései révén komoly hiányt pótol. A galériában két-három havonta rendeznek új kiállítást.1092 Budapest, Hőgyes Endre utca 2.

Nyitva tartás:K, Sz, Cs, P: 14:00-18:00
Előzetes bejelntkezés alapján más időpontban is!

+36 70 771 2341, +36 20 558 3663
www.tartkapugaleria.com
info@tartkapugaleria.com

TÁJAK-KOROK-MÚZEUMOK EGYESÜLET

Pecsétszám
Kiskönyvtár

TEMATIKA

Képzőművészet