Visszatérés a múzeumokba - július

images/modem.jpg

A koronavírus elleni sikeres védekezés következményeként június közepétől eltörölte a kormány a rendkívüli jogrendet, így újra kinyithattak a szórakozóhelyek és a kulturális központok, így a múzeumok is. A jó hírnek köszönhetően számos múzeum bemutatta új vagy épp eddig csak virtuális formában elérhető kiállítását, ezekből csemegéztünk nektek.

3! 3! 3! Három időszaki kiállítással nyit 3 hónap után július 3-án a Kiscelli Múzeum. Meghosszabbították a Ragyogj! Divat és csillogás című tárlatot, megnyit a Budapest Photo Festival Testkép - Akt a kortárs magyar fotográfiában című kiállítása és Vincze Ottó: Vigyázz! Nagyfeszültség! című térinstallációja is újra látható lesz a belső udvaron.

Időszaki kamarakiállítást nyit az újrakezdés után a Szépművészeti Múzeum. A Dürer Kora című tárlat során bepillantást nyerhetsz a német rajzművészetbe, az internacionális gótika világától egészen a manierizmus korszakáig. 

A kiállítás hat szekcióban (A kezdetek: 15. századi rajzok, Albrecht Dürer és köre, Chiaroscuro rajzok, Az önálló tájábrázolás kezdetei és a fiktív táj, Előkészítő rajzok, Művészet II. Rudolf prágai udvarában) mutatja be a korszakot.

„A magyar irodalom egyik legnagyobb tehetségű novellaírója”; „Hibátlan író”; „A leggazdagabb, legtökéletesebb elbeszélőink közé tartozik” Kádár Erzsébet íróteljesítményéről és tehetségéről mindenki elismeréssel, elragadtatással nyilatkozott. Pedig valójában nem is írónak, hanem festőnek készült.

A Petőfi Irodalmi Múzeum Egy írónő modellt áll című kiállításában a sokoldalú művész kivételes irodalmi és képzőművészeti alkotásait tekintheted meg.

Elengedhetetlen része a nyárnak egy kellemes tábori kikapcsolódás. A júniusi ajánlónkban már láthattatok pár programot, azonban koránt sem értünk a felsorolások végére.

A Soproni Múzeum új nyári táborának első napjaiban négy mesterség titkaiba pillanthattok bele, majd az ötödik napon kiválaszthattok egy mesterséget, amelyhez köthető mesterremeket készíthettek el. Látogassatok el a Pékmúzeumba, vár titeket a Mesterek utcája tábor!

Kitűnő kalandok várnak rád a Magyar Mezőgazdasági Múzeummal is. Kicsi Dió – Felfedező- és kézműves tábor a Vajdahunyadvárban. Gyűjts, kutass, vizsgálódj a festői szépségű Vajdahunyadvárban a Magyar Mezőgazdasági Múzeum nyári tábora alkalmával. Megtanulhatsz kenyeret sütni, közelebbről is megismerkedhetsz a népművészettel és olyan ősi foglalkozásokkal, mint a pásztoroké vagy a pákászoké. A pásztor olimpián pedig próbára teheted erődet és az ügyességedet is.

A táborra július 6-ig regisztrálhatsz, részletekért keresd a múzeum weboldalát, közösségi média oldalait.

Töltsd a nyarad modern kultúrával! A debreceni MODEM sokszínű, rendkívül izgalmas táborokkal várja az érdeklődőket. Ha érdekel az újságírás, a kortárs képzőművészet vagy a mesék világába szeretnél repülni, mindenképp keresd fel a múzeum weboldalát és jelentkezz!

Használjuk ki, hogy újra szabadon látogathatjuk kedvenc kiállításainkat, hiszen múzeumba menni jó!