Eseménynaptár

Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Mai nap megtekintése
Search
Keresés
2023. Május
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
1


Utazás: Budapest —Nagycenk oda-vissza vonattal, Tatabánya, Tata, Komárom, Győr, Csorna, Sopron érintésével.
Részvétel: előzetes jelentkezés tkme@tkme.hu e-mail címen, minden érdeklődőt , illetve a Mozaik Múzeumtúra résztvevőit is szeretettel várjuk.
Program: Elsétálunk a vasút mellett a Szent Isván király-templomhoz és a vele szemben lévő temetőben megnézzük a legnagyobb magyar Széchenyi mauzóleumot, majd elgyalogolunk a Széchenyi kastélyhoz és körbejárjuk a kastély parkját. Mellette található a Széchenyi Múzeumvasút , aminek a megtekintése után felülünk a kisvasútra oda-vissza Fertőboz állomásra és vissza. Ezután egy kis étkezés után elindulunk hazafelé.

Jegyváltás: egyénileg Vonatjegy, az IC vonatokra helyjegy váltása kötelező oda-vissza útra.
Odaútra: Budapest Keleti pu-ról 07:15-kor Tűztoronyj IC (Bp-Keleti-Sopron), érkezik 09:38 Sopron vá., innen 10:08-kor induló személyvonat (-Szombathely), érkezik 10:18 Nagycenk vá.
Visszautazás: Késő délután.

Túravezető elérhető: +36-20-946-4659 telefonon.

#0066002023. Május 01. , Hétfő 7:00Speciális múzeumtúrák - TKME - Mozaik Múzeumtúra - Nagycenk

Utazás: Budapest —Nagycenk oda-vissza vonattal, Tatabánya, Tata, Komárom, Győr, Csorna, Sopron érintésével. Részvétel: előzetes jelentkezés tkme@tkme.hu e-mail címen, minden érdeklődőt ...

Speciális múzeumtúrák - TKME - Mozaik Múzeumtúra - Nagycenk

2
3

Utazás: Budapest — Vác oda-vissza vonattal.
Részvétel: előzetes jelentkezés tkme@tkme.hu e-mail címen, minden érdeklődőt, illetve a Mozaik Múzeumtúra résztvevőit is szeretettel várjuk.
Program: Elsétálunk a Kőszentes hídhoz, ahonnan be tudunk menni az ártéri tanösnvényhez és végigjárjuk. Ezután visszamegyünk a patak túloldalán lévő Ligeti tóhoz, majd innen a tó mellett álló

Hétkápolnát keressük fel és a stációk mellett visszasétálunk Vácra. Ezután felkeresünk egy cukrászdát és a késő délutáni órákban elindulunk hazafelé.
Jegyváltás: egyénileg Vonatjegy váltása kötelező oda-vissza útra (kívéve a szépkorúakat).
Odaútra: Budapest Nyugati pu-ról 09:08-kor induló Zónázó (-Szob) vonatra, érkezik 09:32 Vác.
Visszautazás: a késő délutáni órákban.

Túravezető elérhető: +36-20-946-4659 telefonon.

#0066002023. Május 03. , Szerda 9:00Speciális múzeumtúrák - TKME - Mozaik Múzeumtúra - Vác

Utazás: Budapest — Vác oda-vissza vonattal. Részvétel: előzetes jelentkezés tkme@tkme.hu e-mail címen, minden érdeklődőt, illetve a Mozaik Múzeumtúra résztvevőit is ...

Speciális múzeumtúrák - TKME - Mozaik Múzeumtúra - Vác

2023. május 3-án az Örökség Kultúrpolitikai Intézet a Néprajzi Múzeummal együttműködve Mozaik Múzeumtúra Napot szervez, melynek elsődleges célja az inklúzió, így a múzeum ezen a napon fogyatékossággal élő és tipikus fejlődésű diákokat fogad programjaira. A tanulók vegyes csoportokban, ingyenes programokon vehetnek részt a budapesti Néprajzi Múzeum különböző kiállítási tereiben.

A program alapvető célkitűzése, hogy a csoportok lelki, fizikális kapcsolatba kerüljenek egymással, miközben interaktív módon, közösen fedezik fel a múzeum különböző kiállításait, tereit. Az aprólékosan összeállított programok, integrált foglalkozások lehetőséget teremtenek a kortárs kapcsolatépítésre és a tanulók szemléletének formálására.

A május 3-i – ingyenes - esemény során a diákok múzeumpedagógusok, szakértők, tanárok segítségével s vezetésével játékos vetélkedőkben, tárlatvezetéseken és interaktív foglalkozásokon vehetnek részt a Néprajzi Múzeumban. A délelőtti blokkban a fiatalabb (általános iskola felső tagozatos) gyermekeké lesz a főszerep, míg délután 14 órától a gimnazistákat várja majd a rendhagyó integrált programösszesség.


A Mozaik Múzeumtúra Nap a Néprajzi Múzeummal együttműködve, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, s az Örökség Kultúrpolitikai Intézet koordinálásában valósul meg.

#FF99002023. Május 03. , Szerda 10:00Inkluzív Mozaik Múzeumtúra Nap a Néprajzi Múzeumban

2023. május 3-án az Örökség Kultúrpolitikai Intézet a Néprajzi Múzeummal együttműködve Mozaik Múzeumtúra Napot szervez, melynek elsődleges célja az inklúzió, ...

Inkluzív Mozaik Múzeumtúra Nap a Néprajzi Múzeumban

4
5
6
7
8
9

2023. május 3-án az Örökség Kultúrpolitikai Intézet a Néprajzi Múzeummal együttműködve Mozaik Múzeumtúra Napot szervezett, melynek elsődleges célja az inklúzió volt, így a múzeum ezen a napon fogyatékossággal élő és tipikus fejlődésű diákokat foglalkoztatott programjain. A tanulók vegyes csoportokban, ingyenes programokon vehettek részt a budapesti Néprajzi Múzeum különböző kiállítási tereiben.
A rendezvény alapvető célkitűzése volt, hogy a csoportok lelki, fizikális kapcsolatba kerüljenek egymással, miközben interaktív módon, közösen fedezik fel a múzeum különböző kiállításait, tereit. Az aprólékosan összeállított programok, integrált foglalkozások lehetőséget teremtettek a kortárs kapcsolatépítésre és a tanulók szemléletének formálására.


A május 3-i Mozaik Múzeumtúra Nap sikerességéről, az integrált foglalkozásokon kialakult kapcsolatokról, s az interaktív múzeumpedagógiai programokról 2023. május 10-én egy hivatalos sajtótájékoztató keretében adunk tájékoztatást. A nyilvános eseményen délelőtt 10 órakor Kemecsi Lajos, a Néprajzi Múzeum főigazgatója köszönti a vendégeket, majd Makranczi Zsolt, a Mozaik Múzeumtúra program vezetője szólal fel. Az esemény második részében Kolostori Kincső, Molnár József múzeumpedagógusok és az érintett tanárok összegzik a rendezvényről kialakult tapasztalataikat. A sajtónyilvános esemény végén a hallgatóság felteheti kérdéseit, moderátor: Berényi Marianna, a Néprajzi Múzeum Kommunikációs főosztályvezetője.

Időpont: 2023. május 10. (szerda) 10.00 – 10.45
Helyszín: Budapest, Néprajzi Múzeum (Dózsa György út 35, 1146) MÉTA tér

A nyilvános rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várunk, azonban a helyszín korlátozott befogadóképessége miatt a részvétel regisztrációhoz kötött. Kérjük, a részvételi szándékukat a hering.orsolya@neprajz.hu e-mail címen jelezzék!

A Mozaik Múzeumtúra Nap a Néprajzi Múzeummal együttműködve, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, s az Örökség Kultúrpolitikai Intézet koordinálásában valósul meg.

#3366FF2023. Május 10. , Szerda 10:00Inkluzív Mozaik Múzeumtúra Nap a Néprajzi Múzeumban | SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

2023. május 3-án az Örökség Kultúrpolitikai Intézet a Néprajzi Múzeummal együttműködve Mozaik Múzeumtúra Napot szervezett, melynek elsődleges célja az inklúzió ...

Inkluzív Mozaik Múzeumtúra Nap a Néprajzi Múzeumban | SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

Utazás: Budapest —Velence — Dinnyés oda-vissza vonattal.
Részvétel: előzetes jelentkezés tkme@tkme.hu e-mail címen, minden érdeklődőt, illetve a Mozaik Múzeumtúra résztvevőit is szeretettel várjuk!

Program: elsétálunk a Meszleny-Wenckheim-kastélyhoz, megnézzük és a tó parton vissza tudunk menni a vasútállomásra. Ezután átmegyünk Dinnyésre, megnézni a mára kétszer akkorára bővült Mini Várparkot. Ezután felkeresünk egy cukrászdát és a késő délutáni órákban elindulunk hazafelé.
Jegyváltás: egyénileg Vonatjegy váltása kötelező oda-vissza útra (kívéve a szépkorúakat).

Odaútra: Budapest Kelenföld pu-ról 08:45-kor induló (-Székesfehérvár) személyvonatra, érkezik 09:21 Velence, majd innen 10:48-kor induló személyvonat , érkezik 10:58-kor Dinnyés.
Visszautazás: a késő délutáni órákban.

Túravezető elérhető: +36-20-946-4659 telefonon.

#0099002023. Május 25. , Csütörtök 8:00Speciális múzeumtúrák - TKME - Mozaik Múzeumtúra - Velence

Utazás: Budapest —Velence — Dinnyés oda-vissza vonattal.Részvétel: előzetes jelentkezés tkme@tkme.hu e-mail címen, minden érdeklődőt, illetve a Mozaik Múzeumtúra résztvevőit is ...

Speciális múzeumtúrák - TKME - Mozaik Múzeumtúra - Velence

1 2 3 4
Mutassa az összes kategória eseményeit