A Rákóczi-vár felfedezésére hív a Mozaik Múzeumtúra Roadshow sárospataki állomása

images/MMT6_RS_Spatak_k.jpg

Valóságos diákparadicsommá változik egy napra a sárospataki Rákóczi-vár a Mozaik Múzeumtúra Roadshow idei utolsó állomásán, május 31-én! Az érdeklődők megismerhetik a csodás épület minden rejtett zugát, délután pedig a Kelet-szlovákiai Múzeum mutatkozik be a rendezvényen.

Vajon milyen lehet játszva tanulni és rendhagyó órákon felfedezni, miért volt a tokaji obszidián az ősember túlélését jelentő eszköz vagy bepillantást nyerni Lorántffy Zsuzsanna mindennapjaiba? Mindez kiderül a Mozaik Múzeumtúra Roadshow idei utolsó, sárospataki állomásán, amelyre a Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeumában kerül sor. A rendezvényen emellett nem csak a fiatal múzeumbarátok részesülhetnek remek élményekben: délután érkezik a Kelet-szlovákiai Múzeum, akik izgalmas előadással készülnek a rendhagyó múzeumi napra. Sokan nem tudják, de az intézmény tulajdonában van a Rodostói ház, amely tökéletes másolata annak a lakóépületnek, melyben II. Rákóczi Ferenc 15 évig tartó rejtélyes száműzetését töltötte! Az épületben ma ehhez kapcsolódó kiállítás látható, a Törökország Sárospatakon – Rodostó Kassán című előadáson ebben a témában hallhatnak a látogatók érdekességeket.

A diákok eközben rendhagyó rajzórán vehetnek részt, amelyen a festészet alaptechnikáival ismerkedhetnek meg, rendhagyó történelem órán pillanthatnak bele Lorántffy Zsuzsanna példamutató életének mindennapjaiba, vagy éppen az angolpark kincsein keresztül fedezhetik fel a kert élővilágát és legidősebb fáit. A gyerekek emellett megtanulhatják, hogyan fedezte fel az ősember a tokaji obszidiánt és milyen módon állítottak elő ebből a különleges anyagból a túlélésüket jelent eszközt készíteni, de a rejtélyes Vörös-torony titkai sem maradnak többé a homályban!

 

Látogassatok el Ti is a Rákóczi-várba és csodálkozzatok rá hazánk történelmének izgalmas szeleteire!

 

Facebook esemény: Mozaik Múzeumtúra Roadshow - Sárospatak

Mozaik Múzeumtúra az Instagramon: @mozaikmuzeumtura

A Mozaik Múzeumtúra a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.