Eseménynaptár

Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Mai nap megtekintése
Search
Keresés
2022. Április
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
28 29 30 31
1

Speciális múzeumtúrák

TKME - Mozaik Múzeumtúra

Edelény Kastélysziget - 2022. április 1.

Edelény Kastélysziget

A Mozaik Múzeumtúra speciális múzeumtúrái a múzeumokat tematikus látogatások révén ismertetik meg a látogatókkal. A Tájak-Korok-Múzeumok Egyesülete és az Örökség Kultúrpolitikai Intézet közös szervezésében egynapos városi sétákat, múzeumtúrákat és kastély túrákat ajánlunk az örökségvédelem iránt elkötelezett érdeklődők számára.
A múzeumtúrákon történő részvételhez az alábbi weboldalon találhatók további információk.

Az előzetes jelentkezés tkme@tkme.hu e-mail címen történik, a túravezető elérhető: +36 20 946 4659 telefonon.

#0066002022. Április 01. , Péntek 8:00Speciális múzeumtúrák - Edelény Kastélysziget - 2022. április 1.

Speciális múzeumtúrák TKME - Mozaik Múzeumtúra Edelény Kastélysziget - 2022. április 1. Edelény Kastélysziget A Mozaik Múzeumtúra speciális múzeumtúrái a múzeumokat tematikus látogatások révén ...

Speciális múzeumtúrák - Edelény Kastélysziget - 2022. április 1.

2
3
4
5

2022. április 5-én a Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikumba látogat a Mozaik Múzeumtúra, mely keretében rendhagyó iskolai programokon vehetnek részt a diákok.

Lesz interaktív hangszerbemutató, alaki kiképzés a szabadságharc mozzanataiból, fergeteges vetélkedő Jocó bácsival, az ország legnépszerűbb tetkós töri tanárával, saját türelemüveget készíthettek, kalandozhattok Mátyás király udvarában vagy éppen a jó palócok nyomában, elmélyülhettek az emlős ragadozók világában és orvostörténeti érdekességekre is fény derül.

Interaktív élményprogramok, ízelítők a múzeumi kiállításokból, ezen a napon bármi megtörténhet. 8 és 13 óra között ezúttal teljesen máshogy fog telni a tanítási nap.

Minden osztály egy csapatként vesz részt a programban.

A legfontosabb szempont a kreativitás, együttműködés, ugyanis minden múzeumi feladatnál, játéknál pontozzuk az osztályok teljesítményét.

A legügyesebb csapat pedig egy ingyenes múzeumi osztálykirándulást nyer egy különleges tárlatvezetésre.

A Mozaik Múzeumtúra országos múzeumnépszerűsítő program. Múzeumi foglalkozásokat, kiállításokat, programokat viszünk el a diákokhoz és ezen interaktív játékos tanulás keretében ösztönözzük őket arra, hogy a tanáraikkal, szüleikkel is gyakrabban látogassák meg ezen múzeumokat. Az eseményen a MOSOLY és az ÉLMÉNY garantált!

A programot a Felelős Szülők Iskolája élménycsapata valósítja meg az Örökség Kultúrpolitikai Intézettel együttműködésben.

Háttérinformációk: a Felelős Szülők Iskolája és a Mozaik Múzeumtúra oldalán.

#FF66002022. Április 05. , Kedd 8:00Mozaik Múzeumtúra iskolai edukációs program

2022. április 5-én a Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikumba látogat a Mozaik Múzeumtúra, mely keretében rendhagyó iskolai programokon vehetnek ...

Mozaik Múzeumtúra iskolai edukációs program

6
7
8
9

Speciális múzeumtúrák

TKME - Mozaik Múzeumtúra

Rhédey-kastély, Zsáka - 2022. április 9.

Fotó/Forrás © Tóth Gabriella | Csodálatos Magyarország

A Mozaik Múzeumtúra speciális múzeumtúrái a múzeumokat tematikus látogatások révén ismertetik meg a látogatókkal. A Tájak-Korok-Múzeumok Egyesülete és az Örökség Kultúrpolitikai Intézet közös szervezésében egynapos városi sétákat, múzeumtúrákat és kastély túrákat ajánlunk az örökségvédelem iránt elkötelezett érdeklődők számára.
A múzeumtúrákon történő részvételhez az alábbi weboldalon találhatók további információk.

Az előzetes jelentkezés tkme@tkme.hu e-mail címen történik, a túravezető elérhető: +36 20 946 4659 telefonon.

#0066002022. Április 09. , Szombat 8:00Speciális múzeumtúrák - Rhédey-kastély, Zsáka - 2022. április 9.

Speciális múzeumtúrák TKME - Mozaik Múzeumtúra Rhédey-kastély, Zsáka - 2022. április 9. Fotó/Forrás © Tóth Gabriella | Csodálatos Magyarország A Mozaik Múzeumtúra speciális múzeumtúrái ...

Speciális múzeumtúrák - Rhédey-kastély, Zsáka - 2022. április 9.

Mozaik Múzeumtúra iskolai múzeumpedagógiai élménynap
Bagi Arany János Általános Iskola

Játékos vetélkedők, kihelyezett, interaktív múzeumpedagógiai foglalkozások, élményalapú tanulás és a gyerekek belső motivációjának, kíváncsiságának felkeltése. Röviden ezekkel a hívószavakkal jellemezhető a Mozaik Múzeumtúra iskolai edukációs programja, amely 2022. tavaszán ismét útjára indul az országban.

A program lényege, hogy látványos, élményszerű és tartalmas foglalkozásokon keresztül közelebb hozzák a diákokat és tanárokat a múzeumok világához és megkedveltessék velük a múzeumba járást. A rendezvény során nem a gyerekek kirándulnak a múzeumokba, hanem kivételesen a kiállító terek és a múzeumpedagógusok költöznek az iskolák tantermeibe, tornacsarnokaiba egy napra utaztatható foglalkozásaikkal és tárgyaikkal. A Felelős Szülők Iskolája szakmai szervezésével, az Örökség Kultúrpolitikai Intézet koordinálásában megvalósuló játékos múzeumpedagógiai foglalkozások az élménypedagógia valamennyi elemét felvonultatják.

A gyerekek számára szervezett játékos vetélkedő és a program házigazdája nem más, mint Balatoni József, „Jocó bácsi”, az ország népszerű történelemtanára, aki maga is elkötelezett híve a különféle élménypedagógiai módszerek alkalmazásának. A diákok a nap során pontokat szereznek és a legtöbb pontot gyűjtő osztály nyereménye egy ingyenes múzeumi osztálykirándulás bármely általuk választott magyarországi múzeumba, melynek költségeit a pályázati forrásból fedezik a szervezők.

Az eseményen résztvevő múzeumok:
Katonai Emlékpark Pákozd
Leskowsky Hangszergyűjtemény
Magyar Nemzeti Múzeum
MNM Palóc Múzeuma
Magyar Természettudományi Múzeum
Néprajzi Múzeum

2022. április 26-án a Bagi Arany János Általános Iskola diákjaihoz látogat el a Mozaik Múzeumtúra, mely keretében rendhagyó iskolai programokon vehetnek részt a tanulók. Lesz itt interaktív hangszerbemutató, alaki kiképzés a szabadságharc mozzanataiból, fergeteges vetélkedő Jocó bácsival, az ország legnépszerűbb tetkós töri tanárával, saját türelemüveget készíthetnek a résztvevők, kalandozhatnak Mátyás király udvarában vagy éppen a jó palócok nyomában és elmélyülhetnek az emlős ragadozók világában. Interaktív élményprogramok, ízelítők a múzeumi kiállításokból, ezen a napon bármi megtörténhet. 8 és 13 óra között ezúttal teljesen máshogy fog telni a tanítási nap.

#FF66002022. Április 26. , Kedd 8:00Mozaik Múzeumtúra iskolai múzeumpedagógiai élménynap

Mozaik Múzeumtúra iskolai múzeumpedagógiai élménynapBagi Arany János Általános Iskola Játékos vetélkedők, kihelyezett, interaktív múzeumpedagógiai foglalkozások, élményalapú tanulás és a gyerekek belső ...

Mozaik Múzeumtúra iskolai múzeumpedagógiai élménynap
Bag, Szent András u. 41, 2191 - Arany János Általános Iskola

1
Mutassa az összes kategória eseményeit