Múzeumba menni jó - május

images/deri-hatr.jpg

Elérkeztünk a tavasz utolsó hónapjához a májushoz, az időjárás napról-napra szebb és a járványügyi helyzet is lehetővé tette, hogy újra visszatérhessünk kedvenc múzeumainkhoz. A májusi ajánlónkban határon innen és túl találhattok kiváló kiállításokat.

Márkus László életútjáról tekinthettek meg virtuális kiállítást az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet koordinálásában. A kiállítás átfogóan bemutatja a Kossuth és Jászai-díjas színész életútját, karrierjét és életének legfontosabb állomásait.

Új kültéri kiállítás a Hadtörténeti Múzeumban. Új, időszaki kültéri kiállításával várja látogatóit a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum a Tóth Árpád sétányon és a Kapisztrán téren. Az „Objektív” szemmel – Válogatás a haditudósító század felvételeiből, 1941-1944 című fotókiállítás Magyarország második világháborúba lépésének 80. évfordulója alkalmából készült és egy válogatásban mutatja be a katonai szervezet második világháborús felvételeit.

A kiállítás a Budapest FotóFesztivál hivatalos programjának részeként október 17-ig lesz megtekinthető.

Kerti sétákkal várja vissza látogatóit a Magyar Nemzeti Múzeum. A Múzeumkert nemcsak a hétköznapok kedvelt látogatóhelye, hanem nagy események színhelye is. A szakmai vezetés során feltárulnak a Múzeumkert rejtett titkai, eddig nem ismert érdekességei. A Múzeumkert titkainak más rétegeire, dimenzióira is fény derül a séta során.

Újra megnyitja kapuit a debreceni Déri Múzeum is. A látogatók május elsejétől kereshetik fel a főépületben ismét az állandó kiállításokat, a HATÁr-sorSOK című időszaki tárlatot, valamint a Péterfia u. 28. alatt a Medgyessy Ferenc Emlékkiállítás termeit is.

Április 30-án ünnepeltük a Jazz világnapját. A jeles nap alkalmából a zalaegerszegi Göcseji Múzeum egy színes összeállítás keretében mutatott be kiváló zenészeket, muzsikusokat. Merüljetek el a jazz zene világában!

Látogatható a Borvízmúzeum A hagyományokhoz híven május 1-jén megnyitotta kapuit a szejkefürdői Borvízmúzeum. Megújult kiállítási kínálattal, többnyelvű információs anyaggal, a fürdőzés történetébe betekintést nyújtó installációval, a bivalyos borvízszállítást megidéző projekcióval várja a látogatókat.

Végezetül 2021. május hatodikán tartjuk a negyedik DEMÓ napunkat. Részleteket az idei első Digitális Edukációs Múzeumi Óránkról az alábbi Link alatt találhattok. Az órarendet megtaláljátok május hatodikától a www.virtualismozaikmuzeumtura.hu weboldalunkon és a facebook eseményben.