Mozaik Múzeumtúra az Utazás Kiállításon!

A Hungexpo idei Utazás-kiállításán a Mozaik Múzeumtúra programmal is részletesebben megismerkedhettek a látogatók. Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet és a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület közös standjánál a február 1-től május 31-ig tartó múzeumnépszerűsítő program matricagyűjtő füzeteit és a 300 múzeum és kiállítóhely Magyarországon című kiadványt is beszerezhették. Számos érdeklődő kapott választ kérdéseire a kiállításon, sokan közülük a matricagyűjtő játékhoz is csatlakoztak.

L. Simon László kormánybiztos, az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának elnöke, a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke a program célkitűzéseiről a helyszínen elmondta: „A Tájak-Korok-Múzeumok Egyesülettel való együttműködés új utakat nyithat meg a jövőben mindkét szervezet számára.” Az Utazás Nagyköveteként pedig a rendezvény háziasszonya, Kandász Andrea is megosztotta velünk a programhoz kapcsolódó gondolatait.

Bővebben...

Hírességek múzeumtúrája – Gundel Takács Gábor

Ismert személyekkel készített interjúsorozatunk következő alanya Gundel Takács Gábor újságíró, műsorvezető, sportriporter, akit arra kértünk, ossza meg velünk, hogy áll össze az ő múzeumtúrája. Bizonyára nem véletlen, hogy az ismert televíziós személyiség múzeumtúrája első állomásként az MTVA Rádió- és Televíziótörténeti Múzeumát jelölte meg.

A Bródy Sándor utcai épületben készült interjúból kiderül, mely intézményeket ajánlja a túrázok figyelmébe „Gundi”, aki arról is mesélt, hogy milyen személyes és szakmai kötődések fűzik a kiválasztott múzeumokhoz. Ha kíváncsi vagy milyen gondolatok és élmények kapcsán válogatta Gundel Takács Gábor múzeumtúrájának állomásait itt megnézheted! Te követnéd az ő útvonalát?

Bővebben...

Programajánló a Mozaik Múzeumtúra honlapján

A Mozaik Múzeumtúra honlapja újabb funkcióval bővült, amelynek segítségével a résztvevő 300 múzeum és kiállítóhely aktuális programjairól tájékozódhatnak az érdeklődők, a museum.hu ajánlásával. A hazai múzeumokat összefogó legnagyobb portál által ajánlott programok időrendben sorolják fel az aktuális múzeumpedagógiai foglalkozásokat, időszaki kiállításokat, tárlatvezetéseket, előadásokat. A jobb sávban található programajánló-dobozban a kiválasztott eseményre kattintva bővebb információt kaphatunk a programról, annak helyszínéről és idejéről. Az új funkció lehetőséget teremt arra, hogy a Mozaik Múzeumtúra résztvevői a múzeumlátogatást izgalmas, a résztvevő intézményekben megvalósuló programokkal kössék össze.

Bővebben...

A 300 múzeum és kiállítóhely című kiadvány is szerepel a legjobb művészi selfie-t készítők KULTnyereményei között

Az önarcképre utaló selfie kifejezés előfordulása egyetlen év alatt 17.000 százalékkal nőtt az angol nyelvű szövegekben, a KULTer.hu ennek apropóján rendezi meg a portál profiljához illő fotópályázatot! A versenyre bárki jelentkezhet egy magáról baráti, szociális közegében készített önarcképpel, amely kifejezi a saját (szub)kulturális világát, életvitelét! A kép készülhet például egy kiállítóteremben; egy figura beadásakor gördeszkásokkal és BMX-esekkel; könyveid társaságában; szerepjátékozás közben vagy a kedvenc zenekarod koncertjén, amint éppen a tömeg fölé magasodsz.

Bővebben...

Mozaik Múzeumtúra az Utazás Kiállításon!

Egyre szélesebb turisztikai kínálattal, programokkal, kedvezményes ajánlatokkal várja az érdeklődőket az idei Utazás Kiállítás. Az ország legnagyobb turisztikai seregszemléjének a Budapesti Vásárközpont ad otthont. A rendezvényen idén a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesülettel együttműködve a Mozaik Múzeumtúra is jelen lesz. A kiállítás látogatói megismerhetik a Múzeumtúra programot és az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő matricagyűjtő játékot.

Bővebben...

Hírességek múzeumtúrája

Kíváncsi vagy, hogy nézne ki az ismert televíziós műsorvezető múzeumtúrája? Tudni szeretnéd, melyik négy múzeumot látogatná meg a népszerű énekesnő? Érdekel, melyik múzeumhoz kötődik leginkább a neves költő? A Mozaik Múzeumtúra videóinterjúiból mindez hamarosan kiderül!

Ismert személyiségeket kérdeztünk arról, hogy állna össze az ő múzeumtúrájuk, hova járnak legszívesebben, mely intézményekhez fűzik őket szorosabb emlékek, mely kiállítóhelyeket ajánlják a többi túrázónak. Az interjúk folyamatosan megjelennek és elérhetőek lesznek a honlapon, a Mozaik Múzeumtúra hivatalos Facebook oldalán és Youtube csatornáján is. Kivel mással indulhatna a sorozat, mint Rátonyi Krisztinával, a Mozaik Múzeumtúra szóvivőjével? Nézd meg Te is itt, melyik négy múzeumot ajánlja az MTV népszerű műsorvezetője!

Bővebben...

Már több mint 130 helyszínen kapható Mozaik Múzeumtúra gyűjtőfüzet és matricacsomag

Az Alexandra könyvesboltok mellett már közel 60 múzeumban hozzájuthatsz a Mozaik Múzeumtúra matricagyűjtő füzetekhez és matricacsomagokhoz, így az országban már több mint 130 értékesítési ponton csatlakozhatsz a nagyszabású múzeumnépszerűsítő programhoz. A honlap jobb oldalán található kereső segítségével megkeresheted a közeli forgalmazó pontokat. Az Alexandra üzletekben és az értékesítést vállaló múzeumokban 379 forintért vásárolhatod meg a régiónként mutálódó gyűjtőfüzetet és 59 forintért a matricacsomagokat. Szerezd be a gyűjtőfüzetet, és gyűjtsd össze a matricákat, hogy megkapd a garantált ezer National Geographic előfizetés egyikét! Ne feledd, a gyűjtőfüzet utolsó – Az én múzeumtúrám – oldalaira illeszkedő belső matricákat továbbra is csak játékban részt vevő múzeumok pénztáránál tudod beszerezni, azt követően, hogy felmutattad a gyűjtőfüzetedet és jegyet váltottál a múzeumba. Itt érheted el azt a naprakész adatbázist, ahol nyitva tartási időben biztosan begyűjtheted a belső matricákat. Kapcsolódj be Te is a Mozaik Múzeumtúrába, és fedezd fel Magyarország sokszínű kulturális kínálatát egy élményekben gazdag játék keretében.

Bővebben...

Töltsd le a Mozaik Múzeumtúra mobil applikációt és jelentkezz be a múzeumból!

Az Android, az Apple és a Windows Phone-ok alkalmazásboltjába is felkerült a Mozaik Múzeumtúra mobil applikáció. Töltsd le az alkalmazást, jelentkezz be a játékban részt vevő múzeumokból! Az applikáció használatával és a múzeumok felkeresésével virtuális gyűjtőalbumod egyre színesebbé válik: bejelentkezéseidet exkluzív ajándék háttérképekkel is jutalmazzuk. Ne felejtsd el összekapcsolni a Mozaik Múzeumtúra applikációt a Facebook fiókoddal, hogy ismerőseid is azonnal láthassák, mely múzeumokat látogattad meg! Az alkalmazás letölthető honlapunkról, valamint az intézményekben kihelyezett megállító táblákon található QR-kód segítségével, továbbá ingyenesen elérhető az összes alkalmazásboltban (Google Play, App Store, Windows Store).

Bővebben...

 

Töltsd le a Mozaik Múzeumtúra mobil alkalmazást!