Elindult a matricacsere a Mozaik Múzeumtúra honlapján

Az egyre növekvő érdeklődésre való tekintettel egy fórummal bővült a Mozaik Múzeumtúra weboldala, így azok, akik bekapcsolódtak az országszerte népszerű matricagyűjtő játékba, már cserélgethetik is egymás között a matricáikat. A fórumon régiókra bontott beszélgetésekben kínálhatják fel a lelkes gyűjtők azon matricáikat, amelyekből többet is találtak a matricacsomagokban, valamint böngészhetik a mások által felajánlott matricák listáját. Az érdeklődők egy rövid regisztrációt követően azonnal bekapcsolódhatnak a beszélgetésekbe, és jelezhetik, hogy mely matricáikat kínálják fel cserére. A fórum a Mozaik Múzeumtúra Matricacsere ikonra kattintva érhető el a http://www.mozaikmuzeumtura.hu/forum/ címen.

Bővebben...

Mozaik Múzeumtúra a Kalandjárat utazási magazinban

A Mozaik Múzeumtúrát koordináló Örökség Kultúrpolitikai Intézet együttműködik a TV2 népszerű utazási magazinjával, a Kalandjárattal. Kandász Andrea hétről-hétre minden adásban új társsal, Az Ének Iskolája egy-egy tehetséges „tanulójával” járja a kiállítóhelyeket, a műsor Mozaik Múzeumtúra rovatában. Eddig már találkozhattunk a lelkes túrázókkal a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban, ahol nemcsak a lovaskocsizást próbálta ki Andi és Bánság Nelli, de megismerkedtek egy boszorkánykonyha rejtelmeivel is. A Kalandjárat Mozaik Múzeumtúra rovatának következő állomásán Venczli Alexszel látogathatunk el a székesfehérvári Szent István Király Múzeumba és a Hetedhét Játékmúzeumba. Az itt készült adást április 5-én, szombaton 13:00-kor megnézhetik a TV2 csatornáján.

Bővebben...

Hírességek múzeumtúrája – Pion István

Ismert személyekkel készített interjúsorozatunkban ezúttal Pion István költővel, slammerrel beszélgettünk. A fővárosi slam poetry színtér népszerű előadója a budapesti Mai Manó Házban látott kiállításélményének köszönhetően lett a fotográfia rajongója, így velünk is a Magyar Fotográfusok Házában találkozott.

Bővebben...

Tavasszal is folytatódik a Mozaik Múzeumtúra!

Féléves National Geographic-előfizetést és ajándékot kapnak a túrát teljesítők

Magyarország eddigi legnagyobb múzeumnépszerűsítő programjához a februári indulás óta több ezer fiatal, valamint neves színészek, műsorvezetők, zenészek, írók-költők is csatlakoztak. A matricagyűjtő játékkal is kiegészülő marketingkampány a célcsoport, valamint a múzeumi szféra részéről is pozitív fogadtatásra talált: a játékosok a garantált nyereményeknek és az élményeknek, a részt vevő múzeumok pedig a feléjük forduló figyelemnek, a látogatók fokozódó érdeklődésének örülhetnek.

Bővebben...

Hírességek múzeumtúrája – Giró-Szász Krisztina

Ismert személyekkel készített interjúsorozatunkban ezúttal Giró-Szász Krisztinával beszélgettünk. A KorTárs című művészeti magazin műsorvezetőjével a Ludwig Múzeumban találkozunk, múzeumtúrája állomásaiként pedig – nem meglepő módon – napjaink művészeti alkotásait bemutató kiállítótereket választott.

Bővebben...

A közoktatási intézmények is csatlakoztak a Mozaik Múzeumtúrához

A Mozaik Múzeumtúra programot megvalósító Örökség Kultúrpolitikai Intézet, valamint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szakmai együttműködésének eredményeként minden általános és középiskolába eljutottak a Mozaik Múzeumtúrával kapcsolatos legfontosabb információkat tartalmazó szórólapok és plakátok. A KLIK megyei igazgatóságai továbbá 500-500 darab (összesen 10 000) matricagyűjtő füzet elosztásában segédkeztek. Az ingyenes példányokat kiemelkedően teljesítő tanulók és osztályközösségek kapták meg.

Bővebben...

Hírességek múzeumtúrája – Lackfi János

Ismert személyekkel készített interjúsorozatunk következő alanya Lackfi János, József Attila-díjas költő, író, műfordító. A beszélgetésből kiderül, hogy számára a múzeumlátogatások mindig családi programot jelentenek. Ez is közrejátszott abban, hogy - nagycsaládos édesapaként - négy olyan múzeumot választott, amelyek nemcsak a felnőttek, hanem a gyermekek számára is nagy élményt nyújtanak.

Bővebben...

Hírességek múzeumtúrája – Pál Feri atya

Ismert személyekkel készített interjúsorozatunk következő alanya Pál Feri atya római katolikus pap, mentálhigiénés szakember, akit arra kértünk, állítsa össze saját négy helyszínből álló múzeumtúráját. Állomásai között találunk a gyermekekhez kötődő kiállítást éppúgy, mint fontos történelmi és irodalomtörténeti helyszíneket.

Bővebben...

 

Töltsd le a Mozaik Múzeumtúra mobil alkalmazást!