Múzeumba menni jó - december

Jégcsipke díszíti a fákat, az ónszín égből fehér rózsákként hull alá a hó. A havas téli napokon az ünnepekre készülődünk, díszbe öltöztetjük szívünket, csendesen várakozunk advent és karácsony időszakában. A fény ünnepeit követően elköszönünk az óévtől, nesztelenül átlépünk a következőbe. A varázslatot hozó december havában a múzeumok is különleges kiállításokkal várják látogatóikat, ezek közül szemlézve ajánlunk olvasóink számára néhány tárlatot.

Bővebben...

Múzeumba menni jó - november

Hidegen ragyog a késő őszi nap, a fák már szinte lombtalanul állnak a dombtetőkön, erdőkön, mezőkön.Az ősz ködén átdereng a táj, a fakó ég, fázósan ébrednek a reggelek, fagyos kedvű a november. A nappalok rövidülnek, a komor szürkület időszakában a múzeumok fesztiválokkal, élménypedagógiai foglalkozásokkal, hagyományos tárlatvezetésekkel várják látogatóikat. A megújult múzeumi terekben különösen érdekes kiállítások sora nyílt, melyek közül kiemelkedő jelentőségű tárlatokat ajánlunk olvasóink szíves figyelmébe.

Bővebben...

Ismét útra keltek a múzeumok - Folytatódik a Mozaik Múzeumtúra iskolai edukációs programja

Játékos vetélkedők, kihelyezett, interaktív múzeumpedagógiai foglalkozások, élményalapú tanulás és a gyerekek belső motivációjának, kíváncsiságának felkeltése. Röviden ezekkel a hívószavakkal jellemezhető a Mozaik Múzeumtúra iskolai edukációs programja, amely 2021. őszén ismét útjára indult az országban.

Bővebben...

Múzeumba menni jó - Október

Táncol az ősz, még piroslanak az őszi rózsák, de az október már száradó leveleket csörget, búcsút zizegnek a sárgult falevelek, némiképp már hűvös szelek járnak, rideg eső kopog a fakó fákon. Az ősz a hagyományosan megrendezésre kerülő múzeumi események mellett különleges kiállításokat hozott a hazai és a határon túli múzeumok program palettájára. Ezekből ajánlunk olvasóink figyelmébe néhányat.

Bővebben...

Vadászati kiállítások – III. rész

„Egy a Természettel”. Vadászati és Természeti Világkiállítás

Az „Egy a Természettel”. Vadászati és Természeti Világkiállítás 2021. szeptember 25. – október 14. között mutatkozik be a nagyközönségnek a Hungexpo területén.

Bővebben...

Vadászati kiállítások – II. rész

„Egy a Természettel”. Vadászati és Természeti Világkiállítás

Az „Egy a Természettel”. Vadászati és Természeti Világkiállítás 2021. szeptember 25. – október 14. között mutatkozik be a nagyközönségnek a Hungexpo területén. A világkiállítás alkalmából a Mozaik Múzeumtúra a magyarországi vadászati kiállítások közül mutat be válogatást.

Bővebben...

Vadászati kiállítások – I. rész

„Egy a Természettel”. Vadászati és Természeti Világkiállítás

Ötven évvel ezelőtt, 1971. augusztus 27. – szeptember 30. között Budapesten került megrendezésre a Vadászati Világkiállítás. A kiállítás sikerét és magas presztízsű, nemzetközi színvonalát jelzi, hogy négy kontinens – Európa, Afrika, Amerika és Ázsia – 52 országa vett részt rajta, a „Vadászat a világon” című reprezentatív bemutatón 34 ország szerepelt.

Bővebben...

Magyarországi egyházi gyűjteményeket őrző múzeumok, első rész

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódóan a Mozaik Múzeumtúra a magyarországi egyházi gyűjteményeket őrző muzeális intézményeket mutatja be.

Bővebben...

Magyarországi egyházi gyűjteményeket őrző múzeumok, második rész

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódóan a Mozaik Múzeumtúra a magyarországi egyházi gyűjteményeket őrző muzeális intézményeket mutatja be.

Bővebben...

Múzeumba menni jó! – 2021. szeptember

A nyári évad lezárultával beköszöntött az ősz, szeptember 1. napján indul a 2021/2022-es iskolai év. Kopogtat a vadgesztenye, a sárguló falevelekkel csodálatos őszi időszak veszi kezdetét, a múzeumi programok között számos attrakciót, nemzetközileg is jelentős kiállításokat tekinthetnek meg a látogatók.

Bővebben...

Múzeumba menni jó - augusztus

A nyár utolsó hónapja az elcsendesedés, a várakozás időszaka. Még tart az iskolai szünidő, de már sokan a szeptemberi időszakra készülnek, amikor is indulnak az őszi programok, megnyitják kapuikat az oktatási intézmények.

Bővebben...

Múzeumba menni jó – július

A forró nyári napokon a hazai és a határon túli múzeumok hűvös terei igazi menedéket nyújtanak a látogatóknak. Júliusi múzeumi programajánlónkban a legújabb időszaki tárlatokat, állandó kiállításokat mutatjuk be, olvashattok a bajai Türr István Múzeum új kiállításáról, a budapesti Közlekedési Múzeumban nyílt időszaki tárlatról és a középkori és újkori Magyarország történeti korszakait bemutató kiállításról, mely Fraknó várában lelt otthonra.

Látogassatok kiállításokat júliusban is!

Bővebben...