Virtuális kalandozások a Mozaik Múzeumtúrával

Virtuális kirándulás a múzeumok körül. Folytatjuk a 2020-ban elindított digitális rendezvénysorozatainkat, ezúttal Virtuális Roadshow állomások keretében. A következő hetekben 5 különböző tematikában ismerhetik meg a hazai és a határon túli magyar gyűjteménnyel rendelkező múzeumok és programpalettájuk sokszínűségét. Első tematikaként különböző művészeti alkotásokat és képviselőit mutatjuk be, a Művészet Világnapja alkalmából.

Bővebben...

Húsvét a múzeumokkal

Az idei évben április Húsvét hónapja. Ennek okán múzeumaink számos kiváló programmal kedveskedtek követőiknek, hogy az idei húsvét is boldogságban, békében telhessen, a jelenlegi helyzetben is.

Bővebben...

Múzeumok határok nélkül

Az idei évtől számos határon túli múzeum színesíti a Mozaik Múzeumtúra programot, ismerjétek meg Ti is őket, jelenleg még virtuálisan.

Bővebben...

Március 15. a múzeumokkal

Ugyan a koronavírus-járvány miatt a hagyományos értelemben vett ünnepi rendezvényeket nem tudják megtartani, kedvenc múzeumaink gondoskodnak arról, hogy méltón emlékezzünk meg a forradalom hőseiről.

Bővebben...

Fókuszban a határon túli múzeumok

Fókuszban a határon túli magyar vonatkozású gyűjteménnyel rendelkező múzeumok és kiállítóhelyek a Mozaik Múzeumtúra idei tematikájában. Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet által koordinált, és a Néprajzi Múzeum, valamint a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület szakmai együttműködésével megvalósuló múzeumnépszerűsítő program 2020-21-es évadjának középpontjában emellett a Nemzeti Összetartozás Évéhez kapcsolódó határon innen és túli múzeumi programok, kiállítások népszerűsítése áll.

Bővebben...

Múzeumba menni jó – 2021. március

A hideg téli napokat felváltotta a kellemes kora tavaszi napsütéses időjárás, amelyet a múzeumok szuper virtuális kiállításokkal hálálnak meg. Márciusi ajánlónkban szó lesz a Kossuth térről, mesélünk a legkisebbeknek és a terepasztalok varázslatos világával is megismerkedhettek.

Bővebben...

Múzeumba menni jó - 2021. február

Elérkeztünk a tél utolsó és egyben legrövidebb hónapjához a februárhoz. A hűvös téli napokat sem kell kedvenc múzeumaink nélkül töltenünk, havi ajánlónkban online tárlatvezetéseket és kvízeket találhattok, emellett bepillantást nyerhettek a  tragikus sorsú királyné, Sisi életébe is.

Bővebben...

Múzeumba menni jó – 2021. január

Miután véget értek az ünnepi napok, az utolsó süteményeket is elfogyasztottuk, ideje visszatérni a hétköznapokhoz és a múzeumokhoz. Januárban is színes, virtuális programok várnak rátok.

Bővebben...

Advent a múzeumokkal - december

A keresztény kultúrkörben a szeretet ünnepét, karácsonyt megelőző negyedik vasárnaptól tekintjük az adventi időszakot. A múzeumok – idén online térben -, de szeretnének segíteni elővarázsolni a karácsonyi hangulatot, számos adventtel kapcsolatos játékban, kiállításban vehettek részt.

Bővebben...

Digitális múzeumpedagógiai játékok több, mint 40 múzeum részvételével

Mozaik Múzeumtúra és a Felelős Szülők Iskolája szervezésében az eddigi legnagyobb sikerrel valósult meg november 23-, a Feltalálók Napjához és a Tudomány Világnapjához kapcsolódó digitális múzeumpedagógiai oktatási nap, a DEMÓ 3”. A Digitális Edukációs Múzeumi Órák – DEMÓ 3 – Híres magyarok programra több, mint 550 pedagógus regisztrált több, mint 17 ezer diák bevonásával az ország minden régiójából és határon túlról is. 

Bővebben...

DEMÓ 3 – Híres magyarok

Virtuális múzeumpedagógiai játékok a 3-12. évfolyam számára

A november 9-i Feltalálók Napja és a november 10-i Tudomány Világnapja apropóján érkezik a Mozaik Múzeumtúra és a Felelős Szülők Iskolája újabb közös rendezvénye, a DEMÓ 3, vagyis a Digitális Edukációs Múzeumi Órák 3. online eseménye, Híres magyarok tematikával.

Bővebben...

Múzeumba menni jó – 2020. november

 Az év végéhez közeledve rövidülnek a nappalok, egyre gyakoribb a hűvös, esős időjárás, azonban ez se szegje kedvünket, a múzeumok most is gondoltak ránk, számos különleges kiállítással várnak.

Bővebben...