Múzeumba menni jó – 2021. március

A hideg téli napokat felváltotta a kellemes kora tavaszi napsütéses időjárás, amelyet a múzeumok szuper virtuális kiállításokkal hálálnak meg. Márciusi ajánlónkban szó lesz a Kossuth térről, mesélünk a legkisebbeknek és a terepasztalok varázslatos világával is megismerkedhettek.

Bővebben...

Múzeumba menni jó - 2021. február

Elérkeztünk a tél utolsó és egyben legrövidebb hónapjához a februárhoz. A hűvös téli napokat sem kell kedvenc múzeumaink nélkül töltenünk, havi ajánlónkban online tárlatvezetéseket és kvízeket találhattok, emellett bepillantást nyerhettek a  tragikus sorsú királyné, Sisi életébe is.

Bővebben...

Múzeumba menni jó – 2021. január

Miután véget értek az ünnepi napok, az utolsó süteményeket is elfogyasztottuk, ideje visszatérni a hétköznapokhoz és a múzeumokhoz. Januárban is színes, virtuális programok várnak rátok.

Bővebben...

Advent a múzeumokkal - december

A keresztény kultúrkörben a szeretet ünnepét, karácsonyt megelőző negyedik vasárnaptól tekintjük az adventi időszakot. A múzeumok – idén online térben -, de szeretnének segíteni elővarázsolni a karácsonyi hangulatot, számos adventtel kapcsolatos játékban, kiállításban vehettek részt.

Bővebben...

Digitális múzeumpedagógiai játékok több, mint 40 múzeum részvételével

Mozaik Múzeumtúra és a Felelős Szülők Iskolája szervezésében az eddigi legnagyobb sikerrel valósult meg november 23-, a Feltalálók Napjához és a Tudomány Világnapjához kapcsolódó digitális múzeumpedagógiai oktatási nap, a DEMÓ 3”. A Digitális Edukációs Múzeumi Órák – DEMÓ 3 – Híres magyarok programra több, mint 550 pedagógus regisztrált több, mint 17 ezer diák bevonásával az ország minden régiójából és határon túlról is. 

Bővebben...

DEMÓ 3 – Híres magyarok

Virtuális múzeumpedagógiai játékok a 3-12. évfolyam számára

A november 9-i Feltalálók Napja és a november 10-i Tudomány Világnapja apropóján érkezik a Mozaik Múzeumtúra és a Felelős Szülők Iskolája újabb közös rendezvénye, a DEMÓ 3, vagyis a Digitális Edukációs Múzeumi Órák 3. online eseménye, Híres magyarok tematikával.

Bővebben...

Múzeumba menni jó – 2020. november

 Az év végéhez közeledve rövidülnek a nappalok, egyre gyakoribb a hűvös, esős időjárás, azonban ez se szegje kedvünket, a múzeumok most is gondoltak ránk, számos különleges kiállítással várnak.

Bővebben...

Több, mint 500 gyereknek vittünk virtuális múzeumpedagógiai foglalkozásokat

3 iskola, 21 osztály, több, mint 500 felső tagozatos diák és 12 múzeum – számokban így lehetne összefoglalni a Mozaik Múzeumtúra és a Felelős Szülők Iskolája legújabb közös kezdeményezését, a Digitális Iskolai Múzeumtúra projektet. Az október 6-hoz kapcsolódó iskolai virtuális múzeumpedagógiai napokon, számtalan múzeumpedagógus jelentkezett be a saját kiállítási helyéről az online tér segítségével és tartott élő, interaktív, játékos foglalkozást a tanulók számára.

Bővebben...

Múzeumba menni jó – 2020. október

A szeptember végével véget értek az utolsó nyári/koraőszi napsütötte délutánok, egyre gyakoribbak a nyirkos, esős napok. Bújj el te is az eső elől, keresd meg a kedvenc kiállításaidat, a múzeumok októberben is színes programpalettával várnak.

Bővebben...

1849. október 6. - Aradi vértanúk

Emlékezzünk együtt a hősökre! Október 6-át a magyar kormány 2001-ben nemzeti gyásznappá, az aradi vértanúk emléknapjává nyilvánította Magyarországon és a magyarok által lakott területeken. A Mozaik Múzeumtúra csapatával az alábbi virtuális óra segítségével idézzük meg a 13 aradi vértanút és Gróf Batthyány Lajos miniszterelnököt. Nézzétek meg Balatoni József - Jocó bácsi erre a napra készített videóját és prezentációját! 

Bővebben...

Digitális Iskolai Múzeumtúra

Ismét rendhagyó, innovatív iskolai képzést valósít meg

a Mozaik Múzeumtúra

Forradalmian új módszerrel tart digitális iskolai foglalkozást a Mozaik Múzeumtúra és a Felelős Szülők Iskolája csapata az aradi vértanúk napjához kapcsolódó tematikával több száz iskolás számára. Az október 2-án, 5-én és 6-án megrendezésre kerülő digitális múzeumpedagógiai nap három általános iskola diákjai számára kerül megvalósításra a virtuális térben, 12 múzeum bevonásával. A felsősök egész nap online kivetítés segítségével, élő, interaktív órákon vesznek részt.

Bővebben...

Múzeumba menni jó - 2020. Szeptember

Véget ért az idei nyár, kiürültek a strandok, megteltek az iskolapadok, elkezdődött a 2020-21-es tanév is. 

Bővebben...