Programajánló a Mozaik Múzeumtúra honlapján

A Mozaik Múzeumtúra honlapja újabb funkcióval bővült, amelynek segítségével a résztvevő 300 múzeum és kiállítóhely aktuális programjairól tájékozódhatnak az érdeklődők, a museum.hu ajánlásával. A hazai múzeumokat összefogó legnagyobb portál által ajánlott programok időrendben sorolják fel az aktuális múzeumpedagógiai foglalkozásokat, időszaki kiállításokat, tárlatvezetéseket, előadásokat. A jobb sávban található programajánló-dobozban a kiválasztott eseményre kattintva bővebb információt kaphatunk a programról, annak helyszínéről és idejéről. Az új funkció lehetőséget teremt arra, hogy a Mozaik Múzeumtúra résztvevői a múzeumlátogatást izgalmas, a résztvevő intézményekben megvalósuló programokkal kössék össze.

Bővebben...

A 300 múzeum és kiállítóhely című kiadvány is szerepel a legjobb művészi selfie-t készítők KULTnyereményei között

Az önarcképre utaló selfie kifejezés előfordulása egyetlen év alatt 17.000 százalékkal nőtt az angol nyelvű szövegekben, a KULTer.hu ennek apropóján rendezi meg a portál profiljához illő fotópályázatot! A versenyre bárki jelentkezhet egy magáról baráti, szociális közegében készített önarcképpel, amely kifejezi a saját (szub)kulturális világát, életvitelét! A kép készülhet például egy kiállítóteremben; egy figura beadásakor gördeszkásokkal és BMX-esekkel; könyveid társaságában; szerepjátékozás közben vagy a kedvenc zenekarod koncertjén, amint éppen a tömeg fölé magasodsz.

Bővebben...

Már több mint 130 helyszínen kapható Mozaik Múzeumtúra gyűjtőfüzet és matricacsomag

Az Alexandra könyvesboltok mellett már közel 60 múzeumban hozzájuthatsz a Mozaik Múzeumtúra matricagyűjtő füzetekhez és matricacsomagokhoz, így az országban már több mint 130 értékesítési ponton csatlakozhatsz a nagyszabású múzeumnépszerűsítő programhoz. A honlap jobb oldalán található kereső segítségével megkeresheted a közeli forgalmazó pontokat. Az Alexandra üzletekben és az értékesítést vállaló múzeumokban 379 forintért vásárolhatod meg a régiónként mutálódó gyűjtőfüzetet és 59 forintért a matricacsomagokat. Szerezd be a gyűjtőfüzetet, és gyűjtsd össze a matricákat, hogy megkapd a garantált ezer National Geographic előfizetés egyikét! Ne feledd, a gyűjtőfüzet utolsó – Az én múzeumtúrám – oldalaira illeszkedő belső matricákat továbbra is csak játékban részt vevő múzeumok pénztáránál tudod beszerezni, azt követően, hogy felmutattad a gyűjtőfüzetedet és jegyet váltottál a múzeumba. Itt érheted el azt a naprakész adatbázist, ahol nyitva tartási időben biztosan begyűjtheted a belső matricákat. Kapcsolódj be Te is a Mozaik Múzeumtúrába, és fedezd fel Magyarország sokszínű kulturális kínálatát egy élményekben gazdag játék keretében.

Bővebben...